logo F1online.sk

Verstappen nie je natešený z toho, že Hamiltona predbehol o kolo

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2022

Max Verstappen má za sebou bezproblémový víkend ozdobený 34 bodmi, keďže sa rátajú aj tie za víťazstvo v šprinte. Holandský pretekár v Imole dokonalo kontroloval dianie, zvíťazil a v celkovom hodnotení sa dostal na druhé miesto, 27 bodov za Charlesa Leclerca, ktorému to dnes nevyšlo.

Keď v tejto sezóne dokončil preteky, tak vyhral. Za nami sú štyri veľké ceny a Verstappen dvakrát vyhral a dvakrát nedokončil. „Viac by som si prial dokončiť preteky a skončiť na druhom mieste než vypadnúť,“ povzdychol si s úsmevom Verstappen pred mikrofónom Sky.

„Potrebovali sme sa poučiť z našich problémov so spoľahlivosťou, myslím si, že ako tímu sa nám to aj podarilo. Tento víkend sme urobili správne rozhodnutia a mali všetko pod kontrolou, teda okrem môjho sobotného štartu. Preteky boli dobré a bez väčších problémov, ale stále sa musíte sústrediť a v týchto zložitých podmienkach je ľahké urobiť chybu. S konečným výsledkom som však veľmi spokojný,“ povedal obhajca titulu.

Všetko nasvedčuje tomu, že v tomto roku uvidíme veľmi tesný súboj medzi Ferrari a Red Bullom, s Charlesom Leclercom a Maxom Verstappenom na čele. Holanďan dnes dokázal vyťažiť aj zo zaváhania svojho hlavného konkurenta.

„Vždy sa musíte snažiť vybojovať nejaké body. Keď niekedy nemôžete vyhrať, musíte sa uspokojiť s druhým alebo tretím miestom. Ráta sa každý bod a keď o nejaký prídete v dôsledku spoľahlivosti alebo chyby, je to veľmi bolestivé. Vždy sa musíte snažiť zapísať maximálny počet bodov, aj keď sa počas víkendu trápite. To však nie je žiadne tajomstvo, každý to vie,“ povedal Verstappen.

Tomu sa dnes podarilo o celé kolo predbehnúť svojho minuloročného konkurenta v boji o titul Lewisa Hamiltona. Ten sa trápil zaseknutý na štrnástom mieste. Mal Max na tvári potmehúdsky úsmev, keď ho míňal?

„Celú sezónu sú pomalí, takže na tom nevidím nič, z čoho by som mal byť natešený. Skrátka sa to stáva,“ povedal Max.

Súvisiace články