logo F1online.sk

Leclercovi je ľúto „chyby z chamtivosti“: Toto sa už nesmie stať

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2022

Charles Leclerc bol na Veľkej cene Emilia Romagna na ceste za bezpečným tretím miestom a pätnástimi bodmi. Bolo očividné, že Ferrari nemalo v Imole tempo na to, aby mohlo vyzvať Red Bull. Po druhej zastávke v boxoch sa Monačan pokúšal zaútočiť na Sergia Péreza, ale zatlačil na to až príliš. V šikane Variante Alta bol príliš rýchly a príliš agresívny, jeho auto sa v dôsledku prejazdu cez obrubník roztočilo a Charles musel zamieriť k mechanikom na výmenu predného krídla. Z tretieho miesta sa tak prepadol na deviate a po krátkej stíhacej jazde skončil šiesty.

Podľa Sergia Péreza bolo Ferrari len v tejto jedinej zákrute v pretekoch o tri desatiny rýchlejšie ako Red Bull. Leclerc si preto možno až príliš veril. V konečnom dôsledku však môže byť aj rád, takáto chyba ho totiž mohla vyradiť z pretekov úplne.

„Nemalo sa to stať. Tretie miesto bolo to najlepšie, v čo som dnes mohol dúfať, nemali sme tempo na to, aby sme dosiahli omnoho viac než to. Bol som príliš chamtivý a zaplatil za to cenu v podobe siedmich bodov, ktoré som stratil v porovnaní s tretím miestom,“ povedal po pretekoch Leclerc britskej televízii Sky.

„Je to škoda a je to cenných sedem bodov do šampionátu. Toto sa už nesmie stať,“ dodal.

Jeho náskok na čele sa tak po víkende v Imole zmenšil na 27 bodov. Asi neprekvapí, že jeho najbližším prenasledovateľom je po dnešku Max Verstappen. Red Bull do Imoly priniesol balík vylepšení a tie tento tím určite posunuli dopredu. Ferrari sa mu svojim tempom skrátka nemohlo rovnať.

„Je to medzi nami veľmi, veľmi tesné a myslím, že takto to bude do konca sezóny. Každá drobná chybička sa preto ráta,“ povedal Leclerc.

„Toto však bola veľká chyba. Vzhľadom na jej charakter mohla mať oveľa horšie dôsledky. Dnes ma to stálo sedem bodov, ale takáto chyba ma nabudúce môže stáť ešte viac. Musím si na to dávať pozor,“ dušuje sa monacký pretekár.

Jeho šéf Mattia Binotto medzitým pre Sky Italia potvrdil, že Ferrari privezie do Miami menší balík vylepšení. Veľké upgrady stajňa plánuje „až“ do Barcelony.

Súvisiace články