logo F1online.sk

Druhý tréning v Imole patril Russellovi, McLareny v problémoch

George Russell
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala23. 4. 2022

Najrýchlejší čas druhého tréningu na VC Emilia Romagna zajazdil trochu prekvapivo George Russell pred Sergiom Pérezom a Charlesom Leclercom. Prekvapení však môžeme byť len do chvíle, kým si neuvedomíme, že výsledková listina tejto hodiny jázd o mnohom nevypovedá.

Podobne ako v minulom roku totiž už pre monoposty platia pravidlá parc fermé. A keďže kvalifikáciu máme dávno za sebou, tímy sa venovali len dlhým jazdám, ktoré sa už tradične analyzujú najťažšie; nepoznáme totiž, koľko kíl paliva mal na palube ten-ktorý monopost.

Tak či onak, obsadenie prvej priečky je pre Mercedes dobrou správou, najmä po piatkových kvalifikačných problémoch. Russellov tímový kolega Lewis Hamilton skončil na štvrtom mieste za Sergiom Pérezom a Charlesom Leclercom.

Fernando Alonso sa drží na stabilnej piatej pozícii, ktorú si vybojoval aj v piatok. Nasledujú Carlos Sainz a Max Verstappen. Táto dvojica na svojich kolegov nestačila, no momentálne je ťažké povedať, či v dôsledku toho, že jej nevyhovujú monoposty, alebo mala len iný tréningový program.

Prvú desiatku uzavreli Júki Cunoda, Pierre Gasly a Kuan-jü Čou.

Vo veľkých problémoch sa ocitli McLareny, ktoré vstúpia do dnešného šprintu takmer bez prípravy. Daniel Ricciardo prečkal celý tréning v garáži, keďže jeho mechanici objavili zatiaľ nešpecifikovaný problém na pohonnej jednotke. Lando Norris to zas odparkoval po troch kolách, vo vysielačke ohlásil problémy s brzdami. Na trať vyšiel až v samotnom závere, no stihol si akurát tak vyskúšať štart.

Na trati sme nevideli ani Valtteriho Bottasa. Mechanici stále odstraňovali včerajšie problémy, ktoré ho v kvalifikácii prinútili odstaviť monopost. Fín dostal nové šasi.

https://pbs.twimg.com/media/FRBpleRXMAI_vbr?format=jpg&name=medium