logo F1online.sk

Súboje v Imole som si vôbec neužíval, bolo to nepríjemné, hovorí Magnussen

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková26. 4. 2022

Kevin Magnussen tvrdí, že Haas ziskom bodov dosiahol v Imole to, čo si predtým predsavzal. V americkej stajni však prevládajú zmiešané pocity v súvislosti s Mickom Schumacherom, ktorý sa následkom kolízie s Fernandom Alonsom prepadol a nakoniec obsadil len neuspokojivú sedemnástu priečku.

Magnussen bol v Taliansku spokojný s tým, že Haas dosiahol cieľ, ktorý si zaumienil. Dán dokonca siahal po ešte väčšej bodovej nádielke, keď sa mu v piatkovej kvalifikácii podarilo získať štvrtú pozíciu na štartovom rošte sobotňajšieho šprintu. V ňom to však už nebolo také veselé, keď spadol na ôsmu priečku, z ktorej následne štartoval aj v nedeľňajších pretekoch.

Dán napokon cieľovú čiaru preťal na deviatom mieste so ziskom dvoch bodov. Má ich tak už momentálne pätnásť, čo vôbec nie je zlé, nakoľko Haas sa po minulom ročníku ocitol na chvoste pelotónu s nulou na konte. „Bolo to v poriadku. Sme spokojní. Cieľom bolo dostať sa do prvej desiatky, a to sa nám podarilo, takže s tým musíme byť spokojní.“

„Vždy sa ešte môžete zlepšiť. Máme niekoľko vecí, ktoré plánujeme zdokonaliť a na ktorých budeme pracovať. Auto má dobrý potenciál, len to musíme dať dokopy, aby sme mohli pokračovať v zbieraní bodov,“ povedal pilot Haasu.

Magnussen zároveň priznáva, že v Imole nevyužili dobrú príležitosť a s výmenou prechodných pneumatík na sliky príliš dlho váhali. „Pri pitstopoch sme stratili trochu času a možno sme reagovali príliš pomaly. Povedal som tímu, aby sme neboli príliš rýchli pri prezúvaní. Nechcel som nič riskovať, keďže sme v tom momente boli na dobrej pozícii. Možno to nebolo správne rozhodnutie, pretože sme sa nakoniec dostali za niekoľkých ostatných pretekárov, ale stále sa učíme.“

„Možno sa aspoň na tie súboje dobre pozeralo, ale pre mňa boli nepríjemné, pretože na mňa viacerí útočili a predbiehali ma. Urobili sme, čo sme mohli a musíme byť spokojní s tým, čo máme,“ komentoval rodák z krajiny lega svoje konečné umiestnenie.