logo F1online.sk

Leclerc: Nie som spokojný, ale druhé miesto nie je také zlé

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 4. 2022

Ferrari aj na štvrtom podujatí sezóny potvrdzuje svoju veľmi dobrú formu. V piatok v Imole síce Scuderia na úplný vrchol nevyšla, ale okolnosti v Q3 s troma červenými vlajkami neboli práve priaznivé. Charles Leclerc sa tak musí uspokojiť s druhým miestom, ktoré mu síce nestačí, ale nie je to tá najhoršia východisková pozícia.

Ferrari vyzeralo veľmi dobre v tréningu i kvalifikácii. V tom najdôležitejšom momente však lídrovi šampionátu urobili škrt cez rozpočet červené vlajky, kvôli ktorým zajazdil v Q3 iba jeden rýchly pokus, kým Max Verstappen zvládol dva a tým druhým sa napokon dostal na pole position.

„Nie som spokojný, myslím, že sme počas celej kvalifikácie mali dobré tempo. Q1 a Q2 boli o tom poskladať kolo a postúpiť do Q3, v ktorej na to potrebujete viac zatlačiť,“ povedal po kvalifikácii Leclerc.

„Celkovo to bola veľmi zložitá kvalifikácia. V Q3 záležalo hlavne na tom všetko dobre poskladať v mokrých podmienkach. Zajazdil som jedno kolo, ktoré bolo kvalitné, druhé som prerušil, pretože som si chcel pripraviť pneumatiky na ďalšie dva rýchle pokusy. Príprava a zahriatie pneumatík sú dôležité a chcel som zajazdiť ešte dve rýchle kolá, čo sa však kvôli červeným vlajkám nepodarilo.“

„Je to tak, ako to je, ale Max odviedol neuveriteľnú prácu a patrí mu pochvala. Druhé miesto koniec koncov nie je také zlé, ale je to sklamanie, pretože som chcel byť na pole position,“ opísal kvalifikáciu zo svojho pohľadu Leclerc.

Asi by sme nenašli lepšiu upútavku na sobotný šprint, ako Maxa a Charlesa bok po boku v prvom rade. Čaká nás ďalšia epická bitka? „Dúfajme, že to tak bude. Neviem, aké budú podmienky, ale zdá sa, že sme vcelku konkurencieschopní za každých podmienok, čo je dobré vidieť. Uvidíme zajtra,“ hovorí monacký pretekár.

„Musíme sa sústrediť na seba a odviesť svoju prácu. Hovorím to neustále, ale podľa mňa je dôležité to tento víkend nepreháňať. Budeme naďalej tlačiť a máme dobrý potenciál,“ dodal Leclerc.