logo F1online.skF1online.sk

Nepozerajme sa na ostatných, len na seba, vyzýva svoj tím Leclerc

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 4. 2022

Pilot Ferrari Charles Leclerc robí po úspechoch svojho tímu všetko, čo je v jeho silách, aby ho udržal plne sústredený. Niekoľkokrát zopakoval, že jeho tím to nesmie preháňať alebo sa obzerať cez rameno na ostatných. Scuderia sa skrátka musí sústrediť iba seba a svoj výkon.

V prvých troch pretekoch sa Ferrari predviedlo vo veľmi dobrom svetle. Využilo zaváhania súperov i kvality monopostu F1-75. Charles Leclerc si tak užíva 34-bodový náskok na čele jazdeckého šampionátu a Ferrari 39-bodový v Pohári konštruktérov.

„Nechcem sa príliš pozerať na ostatných,“ povedal Leclerc novinárom v Imole. „V posledných dvoch rokoch sme sa nekoncentrovali na ostatných, pretože medzi rokmi 2019 a 2020 sme sa veľmi prepadli a snažili vrátiť späť na čelo.“

„Sústredenie sa iba na seba nám poslúžilo omnoho lepšie než sledovanie ostatných. Myslím, že takýto prístup si chcem udržať aj tento rok. Chceme sa sústrediť na seba a nie na to, čo robí Mercedes a Red Bull. V posledných rokoch sme dokázali odhaliť naše slabiny, pracovať na nich a rýchlo ich odstrániť,“ hovorí Leclerc.

„To potrebujeme zopakovať aj tento rok. Som si istý, že ak sa nám to podarí, výsledky sa dostavia,“ dodal monacký pretekár.

Krotenie očakávaní sa stalo lajtmotívom aj domáceho víkendu v talianskej Imole. Tifosi budú mohutne hnať svojich dopredu, prinesú so sebou však aj dodatočný tlak a očakávania, ktoré sa vo Ferrari snažia krotiť.

„Celkovo máme dosť silné auto. Myslím, že pri pohľade na prvé tri preteky, sme na niektorých očakávali, že budeme pomalší, než sme skutočne boli. Pokiaľ ide o tento okruh, očakávame, že nám bude sedieť o čosi viac. Nebude však prekvapením, keď to tak nebude a v skutočnosti nebudeme takí dobrí, ako sme si mysleli,“ filozofuje o šanciach svojho tímu Leclerc.

„Musíme zostať opatrní. Je to veľmi tesné a ťažko predvídať, kto na tom bude lepšie. Tento víkend do diania takisto prehovorí dážď, s ktorým sme sa ešte nezoznámili. Na vode sme sa pritom v minulosti zvykli trápiť.“

„V piatok bude dôležité adaptovať sa na tieto podmienky čo najrýchlejšie a dostať auto do správneho okna hneď od začiatku,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia