logo F1online.skF1online.sk

Charles Leclerc sa stal obeťou krádeže, prišiel o hodinky za 300 tisíc eur

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 4. 2022

Súčasný líder šampionátu Formuly 1 Charles Leclerc sa v pondelok večer stal obeťou krádeže. K činu malo dôjsť vo večerných hodinách v toskánskom meste Viareggio, kde pilot Ferrari trávil čas s priateľmi. Doplatil pritom na svoju popularitu, keď fanúšikom ochotne rozdával autogramy a spoločné fotografie, no si zrazu všimol, že mu z ruky zmizli vzácne náramkové hodinky Richard Mille za asi 300 tisíc eur.

K skutku došlo na veľkonočný pondelok okolo desiatej večer. Leclerc trávil večer s priateľmi, medzi ktorými bol aj jeho tréner Andrea Ferrari. Asi neprekvapí, že miestni Charlesa spoznali a obklopili ho so žiadosťami o spoločné fotografie a autogramy. Rozrastajúcu sa skupinku fanúšikov a drobný zmätok využil „šikovný“ vreckár, ktorému sa podarilo Leclerca pripraviť o hodinky a utiecť bez toho, aby si to pilot Ferrari všimol.

Incident, samozrejme, nahlásil polícii, ktorá po páchateľovi pátra. Sám Andrea Ferrari napísal na svoj Instagram rozhorčený príspevok, kde poukázal na nedostatočné osvetlenie v mieste, kde k skutku došlo. „Na Via Salvatori je už niekoľko mesiacov dosť veľká tma a tento problém sme nahlásili už niekoľkokrát. Včera večer nás na tomto mieste okradli. Neviete, či už to osvetlenie konečne urobia? Pýtam sa pre priateľa,“ uviedol Ferrari.

Najdôležitejšie je, že Leclerc narazil na „šikovného“ a nie násilného zlodeja, takže z incidentu vyviazol v poriadku. Prísť o drahé a cenné hodinky od svojho dlhoročného sponzora je veľmi kruté, no prvoradé je zdravie.

Nie je pritom prvý (a ani posledný), komu sa niečo také prihodilo. Vlani po finále futbalových majstrovstiev Európy prišiel o svoje hodinky (taktiež od spoločnosti Richard Mille) Lando Norris. Bolo to pritom za dosť dramatických okolností. Polícii sa však neskôr podarilo páchateľa dolapiť.

Súvisiace články

Diskusia