logo F1online.skF1online.sk

Leclerc pred domácim podujatím: Netlačme na seba a nepreháňajme to

Charles Leclerc
© LAT Images/Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 4. 2022

Ferrari sa pred štartom sezóny ani nesnívalo, že na prvé domáce preteky tohtoročnej sezóny pôjde červený tím s 34-bodovým náskokom v jazdeckom a 39-bodovým v konštruktérskom šampionáte. V skutočnosti zažíva Scuderia najlepší štart do sezóny od roku 2004. Nad tým však v Maranelle nesmú premýšľať, tobôž nie pred domácim podujatím, k čomu svoj tím vyzýva aj pilot stajne Charles Leclerc.

Na domácej pôde to bude veľká skúška odolnosti a pripravenosti Ferrari. Titulový boj je aj o schopnosti čeliť tlaku a ten bude v Imole naozaj nesmierny. Vypredané tribúny budú po dvoch víťazstvách a jednom druhom mieste Charlesa Leclerca očakávať ďalší 25-bodový zisk.

„Och, áno, viem si to predstaviť, ale nechcem nad tým príliš premýšľať, pretože je stále ešte len začiatok sezóny. Samozrejme, je dobré byť vo vedení celého šampionátu a náskok 34 bodov je dobrý v akejkoľvek fáze sezóny, ale teraz sa na to nechcem sústrediť,“ povedal Leclerc.

„V Taliansku to bude niečo neuveriteľné, ale k štvrtému víkendu musíme pristúpiť rovnako, ako k prvým trom. Myslím, že je extrémne dôležité nevytvárať na seba dodatočný tlak a veci nepreháňať.“

„Od začiatku sezóny pracujeme ako tím nesmierne dobre a musíme pokračovať v našej práci, rovnako ako doteraz,“ dodal monacký pretekár.

Skúsenosti z Veľkej ceny Talianska 2019, na ktorej bol Leclerc vystavený 110-percentnému tlaku Mercedesu i všadeprítomných tifosi, sa určite zídu. Následná odmena však bola viac ako sladká a nedeľu, 8. septembra 2019, Charles neskôr označil ako jeden z najlepších dní svojho života.

„Podujatie v Taliansku je pre nás zakaždým niečím neuveriteľným. Už sa neviem dočkať,“ hovorí Leclerc. „V Monze to boli veľmi napínavé preteky s Lewisom neustále za chrbtom, ale opäť, aj tam som sa snažil príliš nemyslieť na to, kde práve sme. Budeme sa skrátka snažiť sústrediť na našu prácu a nie na umiestnenie v šampionáte.“

Súvisiace články

Diskusia