logo F1online.sk

VC Španielska v ohrození? Miesto v kalendári možno dostane Malajzia

Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo
Ladislav Király
Ladislav Király22. 7. 2020

Tohtoročný formulový kalendár vyzerá celkom inak, ako pôvodne mal. Navyše nie je vylúčené, že sa dočká ďalších zmien a celá situácia by sa mala riešiť týždeň po týždni. Aktuálne informácie hovoria o tom, že ohrozená je Veľká cena Španielska, ktorú máme aktuálne naplánovanú na šestnásty augustový deň.

Problém spôsobuje globálna pandémia, ktorá na Pyrenejskom polostrove opäť akosi nabrala grády. Od konca mája bol v Španielsku zdanlivo pokoj, ale v priebehu posledného týždňa pribúda približne 1 500 prípadov nákazy denne. Ak sa to nezlepší, tak sa v Barcelone jazdiť nebude.

„Šéfovia Formuly 1 potrebujú mať istotu do začiatku budúceho týždňa,“ píše Auto Motor und Sport. „Ak bude riziko spojené s Barcelonou príliš vysoké, tak sa podľa všetkého odjazdia tretie preteky v Silverstone. Malo by to výhodu, pretože všetky tímy i celý materiál by už boli na mieste, len by sa život v bubline jednoducho predĺžil o týždeň.“

Zvyšné podujatia by mali nasledovať podľa plánu, teda Spa, Monza, Mugello a Soči. To je desať veľkých cien. Lídri športu vraj následne plánujú zorganizovanie troch ďalších podujatí v Európe, pričom dejiskami by mohli byť Portimao, Imola a Hockenheim.

Okrem toho vieme, že ročník sa skončí v decembri v Bahrajne a Abú Zabí. Ale čo príde medzi tým? Čína je vraj mimo hry, s Vietnamom sa rokuje a vraj sa rokuje aj s Malajziou. Takto by „efjednotka“ nešla do Ázie len na jedno podujatie, ale rovno by tam zotrvala a absolvovala dvoje preteky.

Stránka RaceFans má však o niečo iné informácie: podľa nej sa Veľká cena Nemecka neuskutoční na Hockenheimringu, ale na Nürburgringu. Nuž nechajme sa prekvapiť.