logo F1online.sk

Žiadna Malajzia sa nevracia. Petronas poprel špekulácie

Sepang, Malajzia, ilustračné
© Wikimedia Commons
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 2. 2024

Drobný závan nádeje vo všeobecnom sklamaní. Madrid, Stake, Visa Cash App RB či odmietnutie Andretti Cadillac sú všetko skutočnosti, na ktoré sa väčšina fanúšikovskej obce pozerala s nevôľou. Drobný závan nádeje priniesla správa, že by sa mohol vrátiť krásny okruh Sepang v Malajzii, ktorý sa vraj do kalendára pokúšajú vrátiť peniaze Petronasu. Žiaľ, nádeje tleli prikrátko.

Neboli to nijaké nepodložené správy. Informáciu priniesla samotná tlačová agentúra Reuters. Existuje preto ešte nejaká šanca, že Petronas a Malajzia sledujú touto komunikáciou nejaký vyšší cieľ, príp. ešte nemajú všetko vyjasnené. V každom prípade, nádeje na návrat okruhu z pera Hermanna Tilkeho (bol jeho prvý a podľa mnohých sa mu najviac vydaril) dostali po odpovedi Petronasu poriadny šrám.

„PETRONAS reaguje na správy uverejnené 31. januára 2024 o možnom návrate veľkej ceny do Sepangu v Malajzii v roku 2026,“ stojí v stručnom stanovisku petrochemickej spoločnosti. „Radi by sme potvrdili, že sa neuskutočnili žiadne rozhovory o návrate Formuly 1 na Medzinárodný okruh PETRONAS Sepang.“

To znie viac ako jednoznačne. Nechajme sa však prekvapiť. Pôvodné správy zneli hodnoverne, ale nateraz sa musíme uspokojiť s oficiálnymi informáciami. Zdalo sa to ako ideálny scenár. Keby sa našiel tradičný okruh, ktorý by bol nenásytnej Liberty Media ochotný platiť, tak by sa Stefano Domenicali mohol aspoň tváriť, že bojuje za návrat tradičných okruhov do kalendára. Hoci Sepang by mohol vystriedať jedine niektorú z tradičných destinácií, napríklad Imolu.

Asi neprekvapí, že za koncom Sepangu stáli práve peniaze. Finančná situácia v krajine nie je nijak lichotivá a toto bol, samozrejme, jeden z najjednoduchších spôsobov, ako rýchlo ušetriť peniaze.