logo F1online.sk

Už vieme, ako môžeme zrýchliť, hovorí Seidl o progrese McLarenu

Andreas Seidl
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl8. 4. 2022

Andreas Seidl je muž, ktorý nemá v úvode novej éry F1 ľahkú úlohu. Od svojho príchodu do čela pretekárskeho tímu McLarenu reagoval zväčša na pozitívne témy, pretože britská stajňa sa kontinuálne zlepšovala. Začiatok sezóny 2022 však „papájových“ nezastihol v dobrej forme.

Po prepadáku v Bahrajne a siedmom mieste Landa Norrisa v Džidde je tu víkend v Melbourne, od ktorého si vo Wokingu sľubujú o niečo viac. Vo veľkej miere sa spoliehajú na charakteristiku trate, no hovoria aj o zlepšeniach MCL36.

Piatkové tréningy a umiestnenie oboch jazdcov v TOP10 čo-to naznačili. „Myslím si, že z pohľadu vplyvu trate a samotného auta je to 50 na 50,“ skonštatoval Andreas Seidl, ktorý sa vrátil do nevydareného Bahrajnu, kde jeho tím totálne prepadol. Vyplývalo to však aj  z problémov, ktoré si McLaren niesol z testov.

„V Bahrajne sme na úvod čelili mnohým výzvam, ktoré vychádzali aj z testov. Už pri príchode na okruh sme oproti ostatným zaostávali. Stále sme totiž nemali vyriešené mnohé veci, ktoré mali byť pred prvým víkendom sezóny hotové,“ narážal na nedostatočný počet kilometrov, ktoré „papájoví“ najazdili v oficiálnych testoch v Bahrajne.

V Saudskej Arábii prišlo mierne zlepšenie. „Všetky poznatky sme mohli aplikovať pre druhý víkend sezóny. Vďaka tomu sme v Džidde zažili hladší priebeh víkendu a z nášho balíčka sme dokázali vyťažiť viac výkonu. Samozrejme, sadol nám aj profil trate, preto sme boli konkurencieschopnejší,“ vyhlásil 46-ročný Nemec.

Továreň vo Wokingu pracuje na plné obrátky pri snahe o zrýchlenie MCL36. „Doma v továrni ideme naplno. Máme jasný plán, ako na auto priniesť viac výkonu. Najdôležitejšie je, že už vieme, ako môžeme tento výkon získať. Po analýzach poznáme spôsob, ako to dosiahnuť. Len musíme tento plán zrealizovať, čo zaberie určitý čas. Preto potrebujeme byť trpezliví a zároveň ambiciózni, aby sme vylepšenia priniesli čo najskôr, ako to bude možné. Zároveň sa pokúsime získať so súčasným balíčkom čo najviac bodov,“ uzavrel Andreas Seidl.