logo F1online.sk

Magnussen vyzdvihol jednotu jazdcov počas stretnutia v Džidde

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 4. 2022

Noc medzi piatkom a sobotou bola v Džidde naozaj intenzívna. Po raketových útokoch na mesto v priebehu toho dňa, nebol osud Veľkej ceny Saudskej Arábie zďaleka taký jasný. Hrozilo dokonca jeho zrušenie. Formula 1, FIA a tímy však mali jasno, nie je dôvod nič rušiť. Napokon súhlasili aj samotní jazdci, ktorým však toto rozhodnutie nebolo také jasné, ako ich šéfom.

Po skončení druhého voľného tréningu sa uskutočnilo krátke stretnutie všetkých zainteresovaných osôb. Tímy a piloti na ňom dostali úplné bezpečnostné záruky, čo stačilo šéfom jednotlivých tímov, nie však samotným jazdcom. Tí sa následne odobrali na vlastný míting, ktorý trval dlho do noci a prinútil nás pochybovať o tom, či bude Veľká cena Saudskej Arábie vôbec pokračovať.

„Bolo naozaj skvelé vidieť, že sme sa dokázali dať dokopy, rozprávať sa o veciach a pracovať jednotne v spoločnom úsilí,“ vyzdvihol tímovú prácu dvadsiatky pilotov Kevin Magnussen.

„Samozrejme, nebola to pekná ani príjemná situácia, nikto sa v piatok necítil najlepšie a každý mal strach alebo obavy, takže je dobré, že sme sa stretli. Trvalo to veľmi dlho, ale naučili sme na tom mítingu veľa vecí a vyšli odtiaľ o trochu múdrejší,“ dodal dánsky pretekár.

Jazdci sa napokon o zrušenie pretekov nepostarali, svojim šéfom však ukázali zdvihnutý ukazovák a pripomenuli, že stále majú v takýchto momentoch svoj hlas, s ktorým treba rátať. Piloti sú jednotní a na stretnutí dokonca upevnili svoje priateľstvá.

„Musíme naďalej diskutovať a zaoberať sa otázkami, ktoré nám nie sú príjemné. Ak sa všetci cítia nepríjemne v určitej otázke, potom sa, samozrejme, musí niečo stať,“ hovorí Magnussen.

„Či je to tento problém alebo nejaký iný. Ak sa zhodneme, že niečo nie je optimálne, potom sa potrebujeme dať dokopy a zmeniť to,“ dodal.

Ani raketový útok a ani nebezpečenstvá okruhu v Džidde však jedno z najštedrejších podujatí v kalendári neohrozí. Podľa medializovaných informácií nie je na stole nič, čo by ohrozilo desaťročný kontrakt saudských promotérov s Liberty Media. Pred Veľkou cenou Austrálie sa však na túto tému má konať ďalšie stretnutie. Uvidíme, čo z toho nakoniec „vypadne“.

Súvisiace články