logo F1online.sk

Tretí tréning: Leclerc na čele, Mercedesy sa do TOP10 nezmestili

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala26. 3. 2022

Vyzerá to tak, že strieborné šípy majú pred sebou azda ešte náročnejší víkend ako v Bahrajne. Kým Ferrari a Red Bully sa na čele naťahovali o najlepšie kolá, ani jeden z monopostov Mercedesu sa nedokázal prebojovať do prvej desiatky.

Z pohľadu časov na kolo to bolo veľmi tesné. Charles Leclerc bol zo všetkých najrýchlejší, ale Max Verstappen za ním zaostal len o 0,033 sekundy. Veľmi blízko bol aj tretí Sergio Pérez, Mexičan sa vošiel do jednej desatinky. Štvrtú priečku si vyjazdil Carlos Sainz. Schyľuje sa nám k podobnej bitke ako pred týždňom.

Zvyšok prvej desiatky tvoria zákazníci Ferrari, Hondy a dvojica Alpinov. Z tejto skupiny sa umiestnil najvyššie Valtteri Bottas na Alfe Romeo. Fín sa istotne pousmeje popod fúz, keď zbadá, že z Mercedesov sa najviac darilo Lewisovi Hamiltonovi, ktorý počas svojej kvalifikačnej simulácie nedosiahol na lepšie ako jedenáste miesto. George Russell skončil trinásty pred šesticou zákazníkov Mercedesu.

Čo sa tu vlastne deje? Mercedes s Aston Martinom majú aj naďalej problémy s poskakovaním. McLaren už v piatok akceptoval fakt, že mu chýba prítlak, nuž a Williams skrátka rýchlostne nestíha.

V dnešnom tréningu sme videli viacero prebrzdení či menších preletov cez obrubníky. Nicholas Latifi zas ťukol do bariéry, no najväčšie problémy mal Pierre Gasly, keď zastavil na konci boxovej uličky s podozrením na poruchu hnacieho hriadeľa. Mechanici sa teraz pokúsia dať auto dokopy ešte pred začiatkom kvalifikácie.

Júki Cunoda dostal pred dnešným tréningom celý rad nových komponentov: Honda mu do auta nainštalovala nový spaľovací motor, turbo, jednotky MGU-H a MGU-K a taktiež výfuk. Kevin Magnussen dostal novú riadiacu jednotku elektroniky.

https://pbs.twimg.com/media/FOyNgrYXsAMl5eC?format=jpg&name=medium