logo F1online.sk

V napätom druhom tréningu bol opäť najrýchlejší Charles Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 3. 2022

Druhý voľný tréning na Veľkú cenu Saudskej Arábie bol pravým opakom prvého. Hoci práve v priebehu toho prvého zaútočili jemenskí povstalci dronmi a raketami na zariadenia asi len desať kilometrov od okruhu. To, samozrejme, vyvolalo reakciu. Jazdci aj zástupcovia tímov boli povolaní na mimoriadne stretnutie, kvôli ktorému druhý tréning začal s pätnásťminútovým omeškaním. Napokon sa však uskutočnil a najrýchlejší čas v ňom zajazdil Charles Leclerc.

Dianie na trati všetkých zaujímalo tak spolovice. V zákulisí totiž očividne prebiehali a aj prebiehajú horúčkovité debaty o tom, či bude víkend vôbec pokračovať. Nateraz to vyzerá tak, že bude. Minimálne saudskí promotéri sa tvária, že je všetko v poriadku a ako jediní poskytli oficiálne stanovisko, podľa ktorého víkend pokračuje podľa plánu.

O 20:00 nášho času sa však má uskutočniť ďalšie stretnutie všetkých zainteresovaných, po ktorom snáď budeme vedieť viac. Okrem toho, krátko po skončení tréningu bolo potvrdené, že všetky piatkové mediálne povinnosti sa rušia.

Pokiaľ ide o samotné dianie na trati, bolo podobne intenzívne. Napriek tomu, že toto je jeden z najdlhších okruhov v kalendári, sú časy nesmierne vyrovnané. Najlepších dvanásť pilotov delí len jedna sekunda.

Najrýchlejší čas patrí (podobne ako v prvom voľnom tréningu) Charlesovi Leclercovi a druhý je Max Verstappen. Monačan však svoj najlepší čas zajazdil na mäkkých pneumatikách, kým Holanďan na stredne tvrdých. Dobrú formu Ferrari potvrdil tretí Carlos Sainz.

Za štvrtým Sergiom Pérezom sa zoradili piloti Mercedesu, ktorí sa zrejme pomaličky blížia. Poradie je však veľmi tesné a ťažko z neho mnoho vyčítať.

Objavili sa aj problémy so spoľahlivosťou a opäť bol ich obeťou pilot Haasu Kevin Magnussen. Ten hlásil, že stráca výkon, podľa názoru tímu však bolo všetko v poriadku. O pár kilometrov ďalej to však dánsky pretekár odstavil. V úplnom závere sa porucha objavila aj na monoposte Júkiho Cunodu a vyzeralo to na problém s motorom.

Druhý tréning skončil predčasne aj pre pilotov Ferrari, ktorí sa dopustili jazdeckých chýb. Obaja „škrtli“ o múr a zlomili zavesenie.

FOM