logo F1online.sk

V prvom tréningu najrýchlejší Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 3. 2022

Prvý voľný tréning na Veľkú cenu Saudskej Arábie nepriniesol veľa zaujímavých momentov. Najrýchlejší čas zajazdil v nie príliš reprezentatívnych podmienkach pri západe slnka Charles Leclerc. Druhé miesto patrí Maxovi Verstappenovi, tretie Valtterimu Bottasovi.

Prvý voľný tréning sa pre pilota Haasu Kevina Magnussena skončil v podstate skôr než vôbec začal. Už v úvodných minútach ho inžinier inštruoval, nech sa vráti do boxov a po ceste nepreradzuje. Haas napokon priznal, že monopost mal hydraulický problém. Kevin sa už do konca tréningu na trať nevrátil.

Druhý nepríjemný incident sa odohral o pár minút neskôr, keď odpadol ukazovateľ päťdesiatich metrov pred zákrutou číslo jeden, o ktorý následne „škrtol“ Lando Norris. Trať bolo nutné poupratovať, a tak sa nám prvý tréning na chvíľu prerušil červenými vlajkami.

Po reštarte sa pokračovalo v jazdách, pričom najrýchlejší čas zajazdil Charles Leclerc, ktorý v závere zosadil z čela Maxa Verstappena. Holandský pretekár tak napokon obsadil druhé miesto pred tretím Valtterim Bottasom. Štvrté miesto patrí Carlosovi Sainzovi. Ten pred štartom víkendu avizoval, že plánuje experimentovať s nastavením, no na záberoch bolo viditeľné, že jeho F1-75 dosť poskakuje, určite oveľa viac než auto Charlesa Leclerca.

Piate a šieste miesto patrí pilotom AlphaTauri v poradí Gasly – Cunoda. Siedmy skončil Pérez, ôsmy Ocon, deviaty Hamilton a desiaty Alonso.

FOM