logo F1online.sk

Leclerc: Vyzerá to, že sme v hre

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2022

Monacký pretekár Charles Leclerc obsadil v prvom i druhom voľnom tréningu na Veľkú cenu Bahrajnu druhé miesto. V prvom prípade sa cez neho dostal len Pierre Gasly a v druhom Max Verstappen. Ferrari dokázalo aj večer držať krok s Red Bullom, ktorý je pred sobotou miernym favoritom. Scuderia sa však stále drží a potvrdzuje dobré pocity, ktoré v tíme panujú od predsezónnych testov.

Rozhodne sa až v sobotu podvečer, ale všetko, čo sme doteraz videli, vyzeralo pre Ferrari naozaj sľubne. To najťažšie však ešte len príde. „Z toho, čo sme dnes videli sa dá povedať, že to už začína byť o niečo reprezentatívnejšie. Okej, nikto nešiel absolútne na limite, ale neprišli ani žiadne negatívne prekvapenia. Vyzerá to, že sme viac-menej v hre, čo je dobré. Vyčarilo nám to trochu toho úsmevu, ale pred nami je ešte veľa práce a verme, že budeme schopní zabojovať o pole position,“ povedal Charles Leclerc s opatrným optimizmom.

Tomu sa v prvom tréningu „podarili“ aj efektné hodiny, keď sa zadným kolesom ocitol na chvíľu na obrubníku, a to sa s týmito autami zatiaľ neodporúča. Celkovo sa však Charles v kokpite cítil ako doma.

„V aute cítim sebadôveru. Dnešok bol o testovaní limitov a v sobotu netreba zopakovať piatkové chyby. Svoje najrýchlejšie kolo som zajazdil vo svojom druhom pokuse, takže tam je stále nejaká medzera a nevyzerá to zle. Vo všeobecnosti to dnes išlo dobre, otestovali sme veľa vecí a každá zmena sa ukázala byť krokom vpred,“ povedal Monačan.

„Zajtra potrebujeme urobiť rovnaký krok a potom snáď budeme mať v rukách auto, ktoré nám umožní zabojovať,“ dodal Leclerc.