logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Red Bull je síce favorit, ale Mercedes by som nepodceňoval

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková17. 3. 2022

Charles Leclerc sa už spoločne so svojím tímom nachádza v Bahrajne, kde v nedeľu štartujú prvé preteky sezóny 2022. Pilot Ferrari predpokladá, že Red Bull vstúpi do nového ročníka ako favorit na titul, ale varuje pred podceňovaním Mercedesu.

Počas predsezónnych testov na okruhu v Sakhire dosiahol na pneumatikách C5 najrýchlejší čas úradujúci majster sveta Max Verstappen z Red Bullu, zatiaľ čo Ferrari tiež predviedlo povzbudzujúce výkony. V Maranelle však naďalej tlmia vášne, pričom Leclerc smeruje pozornosť na najväčšieho ašpiranta na víťazstvá.

„Myslím si, že Red Bull je favoritom, na základe toho, čo ukázal. Ale tiež si myslím, že Mercedes neukázal svoj plný potenciál. Tu a tam odjazdili niekoľko kôl, ktoré boli dobré, keď to dávali dokopy, ale úprimne povedané, neukázali nič,“ povedal vo štvrtok pretekár Scuderie.

Rodák z Monaka si nerobí nádeje, že stajňa z Maranella dokáže pravidelne prekonávať Mercedes s Red Bullom, za ktorými v poslednej sezóne skončila v poradí Pohára konštruktérov na treťom mieste. „Myslím si, že Mercedes predvedie viac a že spolu s Red Bullom to budú dva tímy, ktoré nás tento rok budú porážať.“

Napriek tomu 24-ročný pretekár vyjadril presvedčenie, že Ferrari môže byť vpredu. „Mám pocit, že sme stále trochu pozadu za Red Bullom. Nemyslím si, že hovoríme o strate sekundy alebo ešte o väčšej strate, ako tomu bolo rok predtým. Cítim, že to bude určite bližšie, a to je už dobré znamenie. Stále si však myslím, že sú favoritmi.“

„Musíme sa zajtra snažiť čo najviac pracovať, aby sme tento deň využili čo najlepšie a boli čo najlepšie pripravení na sobotu a dúfam, že budeme bojovať o víťazstvo. Stále však vidím, že sme zatiaľ za Red Bullom,“ zopakoval Monačan.

Súvisiace články

Diskusia