logo F1online.sk

Norris poukazuje na chybu v Drive to Survive: Vtedy som nič také nepovedal

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 3. 2022

Ani vo štvrtej sérii sa tvorcovia Drive to Survive nevyhli prehnanému dramatizovaniu. Na chyby a nesúlad seriálu s realitou už poukázala nejedna osobnosť Formuly 1. Naposledy sa k tomu vyjadril šéf Mercedesu Toto Wolff, podľa ktorého producenti Netflixu „prekrúcajú a skladajú príbehy, ktoré sa nestali“. Dokonalo túto skutočnosť vystihuje aj zjavná chyba hneď v úvodnej epizóde štvrtej série, na ktorú poukazuje Lando Norris.

Nebudeme to tajiť, ak ste videli druhú epizódu štvrtej série, ktorá sa venovala hlavne dianiu v McLarene, nejeden z nás sa nevedel ubrániť dojmu, že producenti nafúkli vzťah Landa Norrisa a Daniela Ricciarda. Pravdou je, že títo dvaja spolu nemali v priebehu sezóny žiadny problém. Nebola to síce taká „romantika“ ako medzi Norrisom a Carlosom Sainzom, no páni majú medzi sebou potrebný rešpekt.

Netflix „využil“ aj scénku so zamávaním z Monaka, ktorej prekrúcanie na verejnosti vtedy Norrisa dosť rozčúlilo (písali sme o tom tu). V rovnakej epizóde producenti nastrihli súboj Landa a Daniela v prvej zákrute prvého kola Veľkej ceny Bahrajnu. Vtom zaznela Norrisova vysielačka so slovami: „Vytlačil ma von.“ Faktom však je, že Lando vtedy nič také nepovedal a už pohľad na samotný súboj jasne ukazuje, že piloti McLarenu k sebe vôbec neboli blízko.

„Sem a tam sa nájdu aj nejaké komentáre, ktoré nie sú úplne na mieste. Vy ako človek, o ktorom to celé je, s tým príliš nesúhlasíte, pretože to môže vyzerať, že ste vtedy niečo povedali. To určite nie je správne,“ hovorí Norris.

„Je tam kúsok so mnou a Danielom ako ideme bok po boku do prvej zákruty. Neboli sme ani blízko seba a ja tam poviem, že ma vytlačil, čo som povedal v úplne iných pretekoch.“

„Objavili sa tam veci, ktoré sú podľa mňa až príliš a veľmi s tým nesúhlasím. Myslím si však, že ako celok to je dobré a vzrušujúce pre všetkých. Ak by to preháňali a ukázali, že niekto spravil niečo, čo v skutočnosti určite nespravil, tak to by podľa mňa už bolo príliš. Ak sa to nestane, tak fajn,“ mierni svoju kritiku Norris.

Súvisiace články