logo F1online.sk

Producent Drive to Survive: Bez Ricciardovej podpory by seriál zrejme nikdy nevznikol

Daniel Ricciardo
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár21. 2. 2023

O Danielovi Ricciardovi je známe, že je to šoumen, ktorý je za každú srandu. Asi vás preto neprekvapí, že jedným z prvých propagátorov Drive to Survive bol práve usmievavý Austrálčan. Producent seriálu Paul Martin pretekárovi po rokoch ďakuje a tvrdí, že bez jeho pomoci by sa projekt zrejme nikdy nerozbehol.

Seriál Drive to Survive nielenže odhalil zákulisie Formuly 1, ale jeho zásluhou sa k „efjednotke“ podarilo pritiahnuť obrovské množstvo mladých fanúšikov, špecificky zo Spojených štátov amerických. Nemalé pričinenie na tom má, ako tvrdí Martin, aj Daniel Ricciardo.

„Keby nebolo Daniela, tak si myslím, že by Drive to Survive neexistovalo,“ vyslovil sa Paul Martin. „Bol prvým pretekárom, s ktorým sme o tom hovorili a prvým pilotom, ktorý nás pozval k sebe domov do Austrálie. Bolo mi veľmi ľúto, keď som sa dozvedel, že z F1 odchádza.“

Hoci Ricciardo vo Formule 1 v nadchádzajúcej sezóne pôsobiť nebude, nová séria Drive to Survive bude práve z veľkej časti o Austrálčanovi. Bude však zachytávať skôr nepodarené okamihy jeho kariéry, a teda nešťastné a nepodarené pôsobenie v McLarene.

Keďže však Ricciardo, ktorý bol jednou z ústredných postáv Drive to Survive, v súťaži nateraz pôsobiť nebude, Martin si hodlá nájsť nový hlavný terč – Pierra Gaslyho.

„Cítim sa byť k nemu dosť citovo pripútaný,“ poznamenal Martin. „Boli sme svedkami toho, že si prešiel niekoľkými neuveriteľnými pádmi – napríklad počas sezóny, keď bol vyhodený z Red Bullu alebo keď zomrel Anthoine Hubert.“

„Vidieť ho dostať opäť šancu v konkurencieschopnom aute bude skvelé. Zlepšil sa ako pretekár a vyrástol aj po osobnej stránke, takže si myslím, že to bude práve on, kto zaplní dieru po Danielovi.“

Prečo sa Drive to Survive vlastne teší takej obľube? Podľa Martina je to aj tým, že v určitých momentoch pripomína telenovelu.

„Je to ako telenovela – postavy odchádzajú, vracajú sa a taktiež prichádzajú nové. Som veľkým fanúšikom starých telenoviel z 80. rokov, pripomína mi to trochu Bobby Ewing.“

Martin tiež uviedol, že to, že Ricciardo nedisponuje zmluvou ešte s istotou neznamená, že ho o rok na štartovom rošte neuvidíme.

„Ak sa niektoré tímy dostanú do problémov a budú mať pocit, že ich jazdci nepodávajú dostatočné výkony, neprekvapilo by ma, keby sme Ricciarda uvideli v tomto roku opäť v kokpite,“ dodal producent.