logo F1online.sk

Rosberg o Drive to Survive: Pokiaľ by seriál vznikol už v roku 2016, bola by to katastrofa

Lewis Hamilton a Nico Rosberg, 2016
© Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 12. 2023

Seriál Drive to Survive započal svoju existenciu v roku 2018. Nestihol tak zosnímať legendárnu sezónu 2016, kedy sa o víťazstve v šampionáte – podobne ako predvlani – bojovalo až do posledných chvíľ. Nicovi Rosbergovi však táto skutočnosť neprekáža, práve naopak. Nemec je totiž rád, že sa v spomínanom ročníku, kedy sa stal majstrom sveta, netešil väčšej pozornosti, než bolo potrebné. Vraj keby ho neustále otravovali dotieravé kamery, z víťazstva by sa napokon možno netešil on, ale Lewis Hamilton.

Nicovi Rosbergovi sa Lewisa Hamiltona podarilo v roku 2016 poraziť aj vďaka tomu, že víkend čo víkend podával nesmierne koncentrované výkony a nič ho v tejto „koncentrovanosti“ takpovediac nerušilo. Nemec síce rovnako ako dnešní piloti rozdával kvantum rozhovorov, ale nebol na pravidelnej báze hosťom rôznych podcastov a rovnako tak mu za chrbtom neposkakovali chlapíci z Drive to Survive s veľkými kamerami a dotieravými otázkami.

Na otázku, či neľutuje, že seriál Drive to Survive vznikol až v roku 2018 a nestihol tak zaznamenať boj o titul medzi ním a Hamiltonom, preto odvetil Rosberg nasledovné: „Nie, bolo by to hrozné, a to preto, lebo by ma to pripravilo o koncentráciu, ktorú som potreboval na to, aby som zvíťazil v šampionáte. Bola by to jedným slovom katastrofa.“

Napriek tomu, že by Rosbergovi prítomnosť Drive to Survive v garáži príliš nevoňala, ocenil expretekár Mercedesu seriál za jeho nespochybniteľný prínos. „Spolupráca F1 s Netflixom je nesmierne dobrá, a to preto, že Drive to Survive je televízna reality show,“ povedal víťaz 23-roch veľkých cien pre City A.M. „Zároveň mali šťastie, že vybraní jednotlivci ako Günther Steiner a niektorí ďalší šéfovia tímov prijali skutočnosť, že to myslia vážne a riziká s tým spojené.“

„Formula 1 zaznamenala vďaka sociálnym sieťam a Netflixu neuveriteľný nárast sledovanosti, ale rovnako tak aj vďaka novej generácii (pilotov), ktorá je veľmi vzrušujúca,“ doplnil Rosberg.

Súvisiace články