logo F1online.sk

Drive To Survive prekrútil Oconove slová: Ôsme miesto som k víťazstvu neprirovnal, je to lož!

Esteban Ocon
© Alpine
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 2. 2023

Mnohí jazdci Formuly 1 sa v minulosti sťažovali, že seriál Drive to Survive zvykne bez hanby prekrútiť ich slová. Najnovšie k ním pribudol aj Esteban Ocon. Francúza prekvapilo, že v piatej sérii seriálu bol v jednej epizóde poriadne upravený jeho výrok, keď mal ôsme miesto z Veľkej ceny Francúzska 2022 prirovnať k víťazstvu. Nič také však 26-ročný pretekár z úst nikdy nevypustil.

Tvorcovia seriálu jednoducho všetko šikovne postrihali, čo Estebana Ocona poriadne prekvapilo. Francúz síce pripúšťa, že seriál síce do určitej miery odráža realitu kráľovnej motoršportu, no ako mohol najnovšie sám zistiť, značne prekrútenú.

„Serial odráža realitu, no zvláštnym spôsobom,“ poznamenal Esteban Ocon pre RaceFans. „Prišlo mi zvláštne, že po pretekoch vo Francúzsku, kde som skončil na ôsmom mieste, som mal toto umiestnenie prirovnať k víťazstvu. Nič také som nikdy nepovedal!“

„Domnievam sa, že som to pravdepodobne povedal vtedy, keď sme skončili piati v Rakúsku alebo štvrtí v Japonsku. Určite však nie vtedy, keď som skončil ôsmy vo Francúzsku.“

„Tieto ich manévre sú zvláštne,“ prehlásil Ocon. „Myslím si však, že to patrí k šou. Nemôžeme sa sťažovať,  že sme súčasťou takej sledovanej platformy.“

Napriek tomu, že seriál urobil z Francúza tak trochu blbca, Ocon sa plánuje predstaviť aj v jeho nadchádzajúcej sérii.

„Netflix s nami strávil v tomto roku doteraz veľa času a zúčastnil sa mnohých rôznych podujatí, takže sa v ňom v nasledujúcej sérii predstavíme pravdepodobne veľakrát,“ vyslovil sa Ocon, ktorý prízvukuje, že nie je typom pretekára, ktorý sa uspokojí s ôsmym miestom.

Chcem vyhrávať,“ povedal. „Nechcem sa uspokojiť s ôsmym miestom. Nevadí mi však, že to upravili pre takéto účely.“

Hoci chce Ocon jedného dňa vyhrávať, v roku 2023 by si vystačil aj so štvrtým miestom v Pohári konštruktérov – za predpokladu, že by sa Alpine dokázal bodovo priblížiť k top tímom.

„Bolo by pre nás víťazstvom, ak by sme sa bodovo priblížili k tretiemu miestu. Bola by to pre nás výhra.“

„Ak si však udržíme štvrté miesto a zopakujeme tak vlaňajšie umiestnenie [bez toho, aby sa Alpine bodovo výrazne priblížil k tretiemu miestu, pozn. red.], tak sa pravdepodobne nebude jednať o víťazstvo, ale o normálne zlepšenie, a to nie je to, o čo sa snažíme. Všetci okolo mňa budú pracovať a zmýšľať rovnako ako ja,“ doplnil Ocon.

Súvisiace články