logo F1online.sk

Seidl uisťuje, že za týždeň McLaren svoje problémy vyrieši

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 3. 2022

Bahrajnské testy sa pre tím McLaren zmenili na nočnú moru. Daniel Ricciardo bol pozitívne testovaný na COVID-19 a monopost MCL36 má tiež tak trochu vírus. Kvôli problémom s brzdami museli v tíme „zoškrtať“ množstvo zo svojho programu. Šéf tímu Andreas Seidl však sľubuje, že do týždňa budú problémy minulosťou.

Pri takýchto komplikáciách sa totiž logicky objavovali otázky, či za súčasného stavu McLaren vôbec zvládne objazdiť preteky. Predsa len nezvládol odjazdiť žiadne dlhé stinty. Tím však uisťuje, že o týždeň bude všetko v poriadku.

„Cez noc sme vykonali modifikácie súčiastok, ktoré máme na okruhu, tiež sme dostali niektoré nové diely. Všetko v snahe zredukovať problémy, ktorým tu čelíme,“ povedal šéf McLarenu Andreas Seidl. „Urobili sme ďalší krok, ktorý nám umožnil zajazdiť viac kôl a tiež krátke stinty.“

„Na ďalší krok vpred budeme musieť týždeň počkať, pretože potrebujeme čas, aby sme ho mohli urobiť. V tejto chvíli vykonávame úpravy niektorých súčiastok, aby sme sa uistili, že ku koncu dňa, keď budú na trati vládnuť reprezentatívne podmienky, budeme môcť vykonať zodpovedajúcu prípravu na budúci víkend,“ povedal Seidl.

McLaren sa tak po nádejnom predstavení v Barcelone ocitol v Bahrajne vo veľkých problémoch. Začalo to chorobou Daniela Ricciarda a pokračovalo radom technických problémov. Kvôli jeho pozitívnemu testu musel celé tri dni odjazdiť Lando Norris.

„Nie sú to pre nás najhladšie testy,“ povedal v sobotu na obed Norris. „Naše jazdy sú tu v Bahrajne limitované. Myslím, že Barcelona pre nás bola dobrá, ale tu nás postretli väčšie problémy, ktoré obmedzili počet našich kôl, najmä v pretekových simuláciách.“

„Boli sme schopní odjazdiť kratšie jazdy s menším množstvom paliva, ale nie pretekové simulácie. Sme teda trochu pozadu za tým, čo sme mali v pláne a čo sme potrebovali. Nie je to ideálne, ale stále sa toho snažíme urobiť čo najviac. Darí sa nám postupovať, ale určite nie sme v pozícii, v ktorej sme chceli byť,“ dodal Norris.