logo F1online.sk

Ricciardo by prvé preteky mal stihnúť, náhrada však bude pripravená

Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 3. 2022

McLaren prenasleduje v Bahrajne jedna katastrofa za druhou. Vo štvrtok nemohol do auta nastúpiť Daniel Ricciardo, ktorý vraj kvôli chorobe nedokázal ani vstať z postele. Ako sa ukázalo, tou chorobou bol napokon COVID-19. Všetok testovací program tak musí v Bahrajne odjazdiť Lando Norris, ktorý však kvôli poruchám aj tak strávil veľa času v garáži.

Nielenže budú Austrálčanovi chýbať kilometre a McLarenu spätná väzba, ale je otázna aj jeho pripravenosť na prvé preteky v sezóne. Nedostatok najazdených kilometrov nepomôže ani jemu, ani tímu z Wokingu. Bude však Daniel na prvé preteky pripravený? Nuž, karanténa mu oficiálne končí vo štvrtok večer, mal by to teda stihnúť, ak bude jeho test negatívny. Ak nie, v McLarene majú náhradu.

„Som si istý, že budúci víkend bude fit,“ povedal šéf tímu Andreas Seidl, podľa ktorého sa Ricciardo zdarne uzdravuje. „Už sa cíti lepšie, no ešte pár dní potrvá dní, kým bude späť vo forme.“

Meno jeho potenciálneho náhradníka bolo chvíľu záhadou, keďže McLaren oficiálne neoznámil svojho rezervného jazdca. Seidl však ozrejmil, že dohoda s Mercedesom, ktorú mal tím aj vlani, stále platí.

„Máme dohodu s Mercedesom, s ktorým zdieľame našich rezervných pilotov. K dispozícii bude aj Paul di Resta, keby bolo náhodou treba. Ako som však už povedal, očakávame, že Daniel bude budúci víkend späť a v dobrej forme,“ povedal Seidl.

Ricciardovým náhradníkom tak bude jeden z dvojice Stoffel Vandoorne – Nyck de Vries, pravdepodobne teda druhý menovaný, keďže Belgičan má budúci víkend povinnosti v Sebringu a de Vries má voľno.

Nedá sa povedať, že by to bola pre Daniela ideálna pozícia. Bez potrebných kilometrov, navyše po chorobe. „Pokiaľ ide o našu prípravu na sezónu, tak sme sa určite usilovali o niečo celkom iné. Daniela i nás to posúva späť, no nie je to nič, čo by mohol ovplyvniť. Musíme to skrátka akceptovať. On i náš tím má skúsenosti, takže zostávam optimistický, že tá malá nevýhoda, s ktorou nastúpi na súťažný víkend, preňho nebude problém,“ dodal Seidl.