logo F1online.sk

Leclerc o poskakovaní: Už je to oveľa lepšie

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 3. 2022

Ďalšie a ďalšie kolá. Každý kilometer sa počíta a každé kolo prinesie ďalšie a ďalšie informácie. Testy sú v prvom rade o zbieraní dát a v tomto smere sa Ferrari v Barcelone a Bahrajne darí viac ako dobre. Auto je spoľahlivé a konzistentné. Komentáre o tom, že majú najrýchlejší balík, v Maranelle úspešne ignorujú. Podľa pilota tímu Charlesa Leclerca sa sústredia na svoj program a svoje priority.

Jednou z nich bolo aj riešenie notoricky známeho problému s poskakovaním. Už v Barcelone patrilo Ferrari k tímom, ktorých tento problém trápil najmenej, v Bahrajne urobila Scuderia ďalší krok k jeho úplnému odstráneniu.

„Myslím, že problému s poskakovaním sme sa ešte úplne nezbavili, ale je to už oveľa lepšie než v Barcelone. Bola to jedna z našich priorít po jazdách v Španielsku a vyzerá to dobre,“ povedal Leclerc novinárom v Bahrajne.

„Pracujeme dobre a vždy, keď sme sa ocitli v ťažkej situácii, dokázali sme sa z nej svojou prácou dostať. To je nateraz pozitívne sledovať,“ dodal Monačan.

Jeho tím je zo všetkých strán „obviňovaný“ z toho, že má v Bahrajne najrýchlejší balík. To sa v Maranelle snažia všemožne popierať a okrem toho, nemáme veľmi veľa dôvodov domnievať sa, že práve Scuderia má ten najrýchlejší monopost. „Konzistentnosť je dobrá aj balans je dobrý, čo sú dve pozitíva, ale po stránke výkonnosti to neznamená absolútne nič. Je pravda, že naše časy na kolo nie sú najhoršie, ale ani to nič neznamená,“ hovorí Leclerc.

„Som si istý, že Mercedes a Red Bull toho majú ešte veľa v rukáve a svoje zisky sa nateraz snažia čo najviac skrývať. Z časov sa tak nedá veľa vyčítať,“ hovorí Charles.

Netreba pritom zabúdať, že Mercedes a Red Bull robia obrovské pokroky. Obhajca Pohára konštruktérov má v Bahrajne úplne nové auto, obhajca titulu v jazdeckom šampionáte taktiež predstavil vylepšenia. Ferrari zatiaľ vyčkáva a väčšie upgrady prinesie neskôr.

„Red Bull má ďalšie novinky, Mercedes sem zas prišiel s úplne novým autom, takže nemôžeme poľaviť. Tieto dva tímy na to vôbec netlačili. My sa snažíme auto čo najviac spoznať, aby sme boli na prvé preteky pripravení čo najlepšie,“ uzavrel Leclerc.

Súvisiace články