logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Aj s piatimi víťazstvami môžeme získať titul

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala7. 3. 2022

Charles Leclerc po predsezónnych testoch v Barcelone verí, že Ferrari by v tomto ročníku mohlo útočiť na majstrovský titul. Dokonca sa domnieva, že na zisk šampionátového prvenstva nebude v tejto sezóne nutné vyhrať toľko veľkých cien ako po minulé roky, za istých okolností by vraj mohlo postačiť päť triumfov.

Prvé dojmy z úvodných jázd hovoria, že Ferrari F1-75 vyzerá veľmi sľubne. Na okruhu Catalunya sa predviedlo v tom najlepšom svetle a fanúšikov konečne naplnilo nádejou. Nádejou, že prvýkrát od roku 2008 sa tifosi budú tešiť aspoň z nejakého titulu.

“Naše majstrovské ambície sú veľmi jasné,” vyhlásil Charles Leclerc, ktorý bol cez víkend hosťom šou Canal Sports Club. “Posledné dva roky boli pre náš tím komplikované. Od Ferrari sú vždy veľké očakávania, všetci čakajú, že Ferrari bude bojovať o najvyššie priečky.”

“Po posledných dvoch rokoch to bolo ťažké, no myslím si, že sme na to dobre zareagovali. Na tohtoročné zmeny monopostov sme sa pripravili dobre,” hovorí o lepších zajtrajškoch pilot Scuderie.

Na otázku, koľko veľkých cien by chcel v tejto sezóne vyhrať, najskôr so smiechom zareagoval, že 23. Následne sa mu však šibalský tón z hlasu vytratil. “Ale vážne, vyhrať päť pretekov by bolo skvelé. Ak budeme konzistentní, môžeme vyhrať šampionát aj s piatimi víťazstvami!”

Ak sa o triumfy budú biť viaceré tímy podobne ako na začiatku roka 2012, keď prvých sedem pretekov vyhralo sedem rôznych pilotov, tak konzistentnosť bude skutočne kľúčová a zrejme tu bude priestor na zisk titulu, ak by Ferrari zbieralo veľa druhých a tretích miest. Pre zaujímavosť spomeňme, že dvom jazdcom sa podarilo získať titul dokonca s jedným jediným víťazstvom: Mike Hawthorn to dokázal v roku 1958 a Keke Rosberg v sezóne 1982.

“Tieto testovacie dni v Bahrajne budú veľmi dôležité pre prípravu na prvé preteky. Zostávame opatrní, pretože nevieme, kde sa presne nachádzame, ale sme veľmi motivovaní a chceme bojovať vpredu,” hovorí víťaz dvoch veľkých cien.

Vo Ferrari sa chcú dostať na čelo pelotónu vďaka spolupráci. Tú sme videli už aj v predchádzajúcej sezóne. Carlos Sainz a Charles Leclerc skrátka tvoria takmer dokonalý jazdecký pár. “Vychádzame veľmi dobre, no sme pretekári. V konečnom dôsledku je váš kolega jediný, kto má rovnaké auto ako vy. Chcem ho poraziť, avšak musíme nájsť správny balans aj pre náš tím.”

Súvisiace články

Diskusia