logo F1online.sk

Verstappen ľutuje Masiho: Hodili ho pod autobus

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2022

Michael Masi je dnes už bývalý riaditeľ pretekov, ktorému zlomili väzy jeho rozhodnutia na Veľkej cene Abú Zabí. Táto téma rozdelila fanúšikovskú obec a aj samotný padok Formuly 1. Slová plné podpory mu v Barcelone vyslal pilot Red Bullu Max Verstappen.

Holandský pretekár skrátka nepovažuje za správne, ako sa FIA zachovala k bývalému riaditeľovi pretekov. Poukázal pritom na to, že Masi nebol v Abú Zabí vôbec v jednoduchej situácii, pričom žiadny „rozhodca“ v ostatných športoch nemusí byť vystavený takej absurdnej situácii. „Myslím si, že to nie je správne, podľa mňa to je skrátka voči Michaelovi nefér. Len tak ho hodili pod autobus,“ prehlásil v Barcelone Max Verstappen.

„Samozrejme, ľudia veľa hovoria o tom, ako bolo v Abú Zabí rozhodované, no predstavte si rozhodcu v akomkoľvek športe, ktorému počas zápasu do ucha tréner kričí: ‚žltá karta!‘, alebo ‚nepískaj to!‘. Je skrátka nemožné za takýchto okolností rozhodovať,“ povedal Verstappen.

„V prvom rade si teda myslím, že bolo veľkou chybou umožniť zástupcom tímov, aby hovorili k riaditeľovi pretekov, keď rozhoduje. Treba, aby prijímal rozhodnutia po svojom, bez kriku vo svojich ušiach,“ povedal Verstappen.

Ten vyjadril svoje sympatie Masimu, ktorý by v štruktúrach FIA mal zotrvať, aj keď ešte nie je známe, v akej úlohe. Hovorí sa však o tom, že by mal mať „pod palcom“ inšpekciu okruhov veľkých cien.

„Je mi Michaela naozaj ľúto, pretože podľa mňa bol schopným a dobrým riaditeľom pretekov. Nemám nič proti novým riaditeľom pretekov, aj oni sú schopní a veľmi dobrí, ale Michaela je mi ľúto. Poslal som mu aj správu. Podľa mňa to nebolo správne rozhodnutie,“ povedal Max.

„Po Charlieho smrti bolo ťažké vôbec prevziať úlohu niekoho takého. Mal množstvo skúsenosti a okolo seba aj veľkú pomoc. Michael to možno tiež potreboval,“ povedal Verstappen.

„Každý potrebuje skúsenosti. Keď som do tohto športu prišiel ako nováčik, bol som úplne inde než teraz. Prajem mu len to najlepšie. Nech to, čo príde teraz, je lepšie než byť riaditeľom pretekov,“ uzavrel Verstappen.