logo F1online.sk

Predsezónne testy 2022: Kde ich možno sledovať, kto bude jazdiť a kedy?

Barcelona, Catalunya, Španielsko
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala22. 2. 2022

Zimná prestávka sa definitívne končí. V stredu sa na okruhu v Barcelone začnú prvé predsezónne testy, na ktorých konečne uvidíme reálne monoposty jednotlivých tímov. Chcete vedieť, kedy si do nich zasadnú vaši obľúbenci a ako to celé bude prebiehať? Čítajte ďalej.

Barcelonské testy potrvajú tri dni, začnú sa v stredu 23. februára a skončia v piatok. Každý deň sa bude jazdiť dovedna osem hodín od 9:00 do 18:00, pričom tímy majú k dispozícii hodinovú prestávku na obed (13:00-14:00). Pripomeňme však, že v prípade veľkého množstva červených vlajok či nepriaznivého počasia sa vedenie môže rozhodnúť túto prestávku zrušiť.

Kde sa dajú testy sledovať?

Žiaľ, Formula 1 nebude testy v Barcelone vysielať naživo ani na svojej platforme F1TV, ba podľa dostupných informácií neposkytne ani údaje z live timingu — živé vysielanie plánuje až na bahrajnskú testovaciu trojdňovku. Platí totiž, že z oficiálneho pohľadu sú barcelonské testy “súkromné”, do kalendára boli zaradené až dodatočne. Bahrajn už bol vtedy uvedený ako oficiálne dejisko predsezónnych testov. Kontrakty treba plniť…

Budeme teda vôbec vedieť, čo sa na okruhu Catalunya deje? F1 nám každý večer na sociálnych sieťach ponúkne akurát sumáru toho najdôležitejšieho, čo sa v priebehu daného dňa udialo. O všetkom dôležitom z daného dňa vás preto budeme priebežne informovať v našich LIVE textových prenosoch.

Kto bude jazdiť?

Každý tím má na predsezónnych testoch povolené nasadiť len jedno auto. Piloti sa teda budú musieť striedať. Niektoré tímy sa rozhodli rozdeliť svojim pilotom povinnosti na dopoludnie/popoludnie, iné stajne nechajú jedného jazdca v aute celý deň.

Prehľad pilotov nájdete v nasledujúcej tabuľke, ktorú budeme priebežne aktualizovať podľa informácií z tímov:

Tím Streda Štvrtok Piatok
Mercedes Russell/Hamilton
Red Bull Verstappen Pérez Verstappen/Pérez
Ferrari Leclerc/Sainz
McLaren Norris Ricciardo Norris/Ricciardo
Alpine Alonso Ocon Alonso/Ocon
AlphaTauri Cunoda Gasly Gasly/Cunoda
Aston Martin Vettel/Stroll Stroll/Vettel Vettel/Stroll
Williams Latifi/Albon Albon/Latifi Latifi/Albon
Alfa Romeo Kubica/Bottas Bottas/Čou Čou/Bottas
Haas Mazepin/Schumacher Schumacher/Mazepin Mazepin/Schumacher

Súvisiace články