logo F1online.sk

V treťom tréningu double Mercedesu, Pérez tretí

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2020

Záverečné tréningové jazdy nám napriek 90-percentnej pravdepodobnosti dažďa žiadne kvapky nepriniesli. Tréningovú hodinku sme strávili kvalifikačnými simuláciami na suchých pneumatikách. Najrýchlejšie časy napokon podľa očakávania zajazdili piloti Meredesu, Valtteri Bottas tentokrát pred Lewisom Hamiltonom.

Jazdy nám trochu poznačila aj absencia druhého tréningu, keďže v piatok popoludní pršalo a tímy na trati strávili len veľmi málo času. To však Mercedesu nijako nezabránilo, aby pokračoval vo svojej dominancii. Tandemu Valtteri Bottas – Lewis Hamilton bol opäť najbližšie Sergio Pérez, ktorý opäť podčiarkol skvelú formu, nielen svoju, ale aj svojho tímu.

Skromné náznaky optimizmu opäť zablysli v garáži Ferrari. Charles Leclerc totiž v sobotu dopoludnia zajazdil štvrtý najrýchlejší čas, keď sa vtesnal medzi oba monoposty tímu Racing Point.

Opačná nálada bude možno v Red Bulle. Max Verstappen i Alex Albon v treťom tréningu veľmi bojovali so svojimi monopostmi a nezriedka do vysielačky tímu zahlásili aj nejaké sťažnosti. Maxovi sa napokon ako-tak podaril jeden relatívne čistý pokus, ktorý mu stačí na šieste miesto, Alex Albon je dokonca až jedenásty.

Mierne zlepšenie oproti včerajšku ukázal McLaren, keď sa Lando Norris umiestnil na siedmom mieste. Britský mladík nemal včera pred novinármi veľké oči a hoci nie je jeho výsledok vôbec zlý, Racing Point je zdá sa opäť mimo dosah.

Formula 1