logo F1online.sk

Aké sú podmienky vstupu na Hungaroring?

Hungaroring, Maďarsko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 7. 2021

Už len týždeň nás delí od Veľkej ceny Maďarska, na ktorú aj tento rok zavítajú tisíce fanúšikov z Čiech a Slovenska. Teraz to však bude trochu odlišné. Aj keď organizátori smú naplniť kapacity okruhu na sto percent, stále sa nezaobídu bez nutných opatrení. Poďme si teda zosumarizovať, na čo sa majú fanúšikovia pripraviť.

Tento víkend zaradili organizátori medzi podmienky vstupu veľmi dôležitú skutočnosť. K platnému lístku totiž pri vstupe musíte predložiť aj tzv. Covid immunity wristband, teda akýsi náramok o imunite. Ten sa nebude vydávať na okruhu, ale musíte si preň zájsť na jedno z dvoch výdajných miest:

  • Akvárium Klub, ktorý je na adrese: 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.
  • Fót Auchan parking area (2151 Fót, Fehérkő u. 1.)

Druhé uvedené výdajné miesto sa nachádza asi desať kilometrov od okruhu a pre fanúšikov zo Slovenska bude bližšie. Prvé nájdete v samotnom centre Budapešti.

Dôležité: Bez tohto náramku vás na okruh nepustia! Nebude možné ho získať ani v blízkosti okruhu, jedine na týchto dvoch uvedených výdajných miestach. Výnimkou sú fanúšikovia, ktorí si kúpia lístok priamo na okruhu.

Otváracie hodiny na výdajných miestach pre vyzdvihnutie náramkov:

  • 28. a 29. júla (streda a štvrtok): 08:00 – 20:00
  • 30. a 31. júla (piatok a sobota): 06:00 – 20:00
  • 1. augusta (nedeľa): 06:00 – 15:00

Dôvod tohto opatrenia je jednoduchý. Organizátori by skrátka nedokázali pri vstupe všetkým skontrolovať lístky, očkovacie preukazy alebo negatívne testy. Toto opatrenie má za cieľ urýchliť a zjednodušiť kontrolu dodržiavania podmienok vstupu na okruh. Pri vstupe tak predložíte len lístok a náramok. Fanúšikovia mladší ako 18 rokov tento náramok nepotrebujú v prípade, že majú dozor staršej osoby.

„Prosíme, vyzdvihnite si náramok čo najskôr, aby ste sa vyhli dlhým radom počas špičky,“ žiadajú organizátori.

Práve na týchto dvoch výdajných miestach budú kontrolovať základný predpoklad vstupu na okruh, ktorým je buďto negatívny test alebo preukaz o očkovaní, príp. preukaz o prekonaní ochorenia. Pre fanúšikov prichádzajúcich zo zahraničia platí povinnosť predložiť:

  • Negatívny PCR test s menom nie starší ako 72 hodín k času otvorenia okruhu, ktorý je každý deň o 07:30. Ak teda budete na okruh vstupovať v nedeľu, uistite sa, že váš test nebude v nedeľu 1. augusta o 07:30 starší ako 72 hodín. Dôležitý pritom bude dátum a čas samotného odberu, nie čas, kedy ste obdržali výsledok. Ak teda absolvujete test vo štvrtok po 07:30 ráno, bude vám na základe tohto umožnený vstup po celý víkend.
    PCR test je nutné predložiť v tlačenej forme a buďto v maďarskom alebo anglickom jazyku.

    Alebo,
  • Certifikát o vakcinácii alebo o imunite. Slováci a Česi sú občanmi Európskej únie, a tak bude akceptovaný aj digitálny EU Covid certifikát. Mnohí z nás týmto certifikátom disponujú prostredníctvom aplikácie GreenPass. V prípade, že ste ochorenie prekonali, je potrebné predložiť potvrdenie o imunite (tzv. immunity card). Potvrdenie od lekára alebo skorší pozitívny PCR test akceptované nebudú.
    Na rozdiel od PCR testu sú tieto dokumenty akceptované aj v elektronickej forme.

Pri očkovaných návštevníkoch nezáleží na počte dávok vakcíny alebo počte dní od poslednej vakcinácie. Aj v prípade, že ste boli zaočkovaní len jednou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech alebo Moderna, stačí aj táto jedna dávka. Na výdajnom mieste nebudú kontrolovať ani dátum vakcinácie. Kontrolovať sa bude iba platnosť očkovacích preukazov na základe platných nariadení.

Na výdajnom mieste je tiež nutné predložiť aj preukaz totožnosti, teda občiansky preukaz alebo pas. Iné doklady, ako napríklad vodičské preukazy nebudú akceptované.

Dôležité je, aby si každý prišiel náramok vyzdvihnúť osobne. Nebude možné vyzdvihnúť náramok priateľovi alebo rodine, a to ani v prípade, že budete mať všetky ich dokumenty. Na výdajnom mieste vám pracovníci tento náramok pripnú a opustiť ho smiete len s náramkom nasadeným na ruke. V prípade zničenia, poškodenia alebo straty náramku vám nebude umožnený vstup na okruh. Pri vstupe sa preukazujete vstupenkou a náramkom o imunite.