logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Očakávania sú veľké, veď sme Ferrari

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala18. 2. 2022

S akým umiestnením Ferrari by ste v tejto sezóne boli spokojní vy? Už by bolo načase, aby zaútočilo na majstrovský titul a po štrnástich rokoch aj nejaký získalo, čo poviete? Charles Leclerc si uvedomuje, že fanúšikovia už chcú vidieť výsledky, doma otvárať šampanské a po sezóne oslavovať.

Ferrari si monopostom F1-75 pripomína aj svoju históriu, konkrétne 75. výročie výroby prvého produkčného auta 125S. Pri tejto príležitosti sa rozhodlo pre tmavší odtieň červenej s množstvom čiernych prvkov. Celé auto má retro nádych a už mu chýba len jedno; aby bol tento nádych aj víťazný.

“Naše očakávania sú samozrejme veľké, pretože sme Ferrari. My sme tím, od ktorého sa očakáva, že bude vyhrávať neustále,” uvedomuje si Charles Leclerc. “V súvislosti s týmto autom ma však napĺňa sebaistotou tá práca, ktorú sme videli v posledných mesiacoch.”

Vo Ferrari sa intenzívne pracovalo na všetkých frontoch, drvivú väčšinu zdrojov navyše už veľmi skoro presmerovalo práve na tento rok. To by mu malo priniesť výhodu v porovnaní s Red Bullom a Mercedesom, ktorí sa bili o titul až do posledného kola. Vo Ferrari však určite nechcú predbiehať. “Nikdy nie je ľahké zistiť, ako na tom ste, kým sa naozaj neocitnete na trati pred prvou kvalifikáciou roka a kým neuvidíte celkový obraz. Ale máme dobrý pocit.”

Piloti sa len málokedy púšťajú do akýchkoľvek predikcií, tejto úlohy sa častokrát zhostia skôr šéfovia tímov, športoví riaditelia či poradcovia. Charles Leclerc nie je výnimka, na predstavení sa upriamil v prvom rade na prácu, ktorú odviedli inžinieri v továrni, hoci načrtol aj nejaký svoj cieľ.

“Zo strany celého tímu to bolo absolútne neuveriteľné,” chváli továreň v Maranelle Leclerc. “Na tomto aute pracujeme už dlhý čas a vidím, ako dobre sme na ňom robili. To mi dodáva sebavedomie smerom do budúcna.”

A možno to vybuchne už tento rok. “Snívam o tom, že sa stanem majstrom sveta. Sme realisti a vieme, z čoho sa dostávame. Rok 2020 bol naozaj komplikovaný, 2021 o čosi lepší. Sezóna 2022 je obrovskou príležitosťou. S novými pravidlami štartuje každý od nuly. Dúfam, že toto bude naša šanca dostať sa späť do prvého radu, no najskôr potrebujeme dokázať, že sme pracovali tvrdo. Hlavným cieľom je bojovať o víťazstvá.”

Súvisiace články

Diskusia