logo F1online.skF1online.sk

Albon: S týmito autami to bude wrestling

Alex Albon
© Twitter/Alex Albon
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 2. 2022

Britsko-thajský pretekár Alex Albon sa v tejto sezóne po ročnej pauze vracia do súťažného diania vo Formule 1. Po roku na „lavičke náhradníkov“ ako rezervný pilot Red Bullu bude jazdcom Williamsu. Zmena pravidiel je vzhľadom na ročnú absenciu určite užitočnou okolnosťou.

Rodák z Londýna začal s novým tímom pracovať hneď, ako to bolo možné. Posledné takmer dva mesiace strávili na simulátore a zoznamovaním sa so všetkým a všetkými. Na prípravu má ešte asi mesiac, dovtedy toho treba stihnúť čo najviac.

„Do tejto chvíle sme strávili dva mesiace zlepšovaním nastavenia v každej zákrute a na každom okruhu, ktorý nás čaká,“ povedal Albon. „Iste, po dvoch mesiacoch na simulátore to bude odlišný pocit, keď zasadnete do reálneho auta.“

„Autá sú nižšie, dokonca aj na simulátore to môžete cítiť. Myslím si, že to bude wrestling, bude to väčší boj s autom než v posledných rokoch. Je to viac na samotnom jazdcovi, ktorý potrebuje odviesť dobrú prácu, aby sa uistil, že z auta dostane ten najlepší možný čas,“ dodal rodák z Londýna.

Ten má za sebou náročný rok 2021. Iste, pretekal v DTM a strávil hodiny a hodiny na simulátore Red Bullu, ale to pri návrate do najvyššej motoristickej triedy nebude stačiť. Aj on sa musí pripraviť na to, že minimálne v úvode sezóny to bude cítiť.

„S tímom som viac-menej už od 1. januára, strávil množstvo dní na simulátore a rozhovormi s ľuďmi v továrni. Snažím sa každého spoznať,“ hovorí Albon.

„Myslím si, že nové auto a nové pravidlá sú skutočnosti hovoriace v môj prospech – je to reštart pre všetkých. Mojim plánom teda je, odraziť sa čo najlepšie a tlačiť na to. Iste, stále budem trochu strácať, ale tím mi naozaj pomohol a pracujeme na tom, aby sme mohli zaveliť do útoku hneď od samého začiatku.“

„V priebehu sezóny sa to bude zlepšovať stále viac a viac, takisto sa bude zlepšovať aj auto. Ideme do toho spoločne,“ uzavrel britsko-thajský pretekár.

Súvisiace články

Diskusia