logo F1online.sk

Latifiho v Londýne sprevádzali ochrankári, písal mu aj Hamilton

Nicholas Latifi
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 2. 2022

Kanadský pretekár Nicholas Latifi viac ako dva mesiace po posledných pretekoch sezóny 2021 odhalil ďalšie detaily o tom, ako vyzeral jeho život krátko po inkriminovanom momente päť kôl pred koncom Veľkej ceny Abú Zabí. Pilot Williamsu vtedy svojou chybou doslova zmenil chod dejín Formuly 1, kvôli čomu si musel prejsť nesmierne náročným obdobím.

Latifi bojoval s Mickom Schumacherom o nebodované priečky na samom chvoste štartového poľa. Súboj prehral a krátko nato prechádzal so špinavými pneumatikami sekciou pod hotelom, stratil kontrolu nad svojim Williamsom a vrazil do zvodidiel. Na trať musel vyjsť safety car a zvyšok príbehu už nie je nutné dopovedať.

Nicholas bol následne na sociálnych sieťach doslova umučený. Jeho mobil musel v ten večer doslova explodovať. Sám priznal, že ho zasypali tisíce a tisíce nepekných správ a komentárov, nechýbali dokonca ani vyhrážky smrťou, ktoré pilot Williamsu určite nezobral na ľahkú váhu.

„Niektorým to bude znieť hlúpo, ale na konci dňa nemôžete vedieť, ako vážne to ľudia myslia,“ povedal Latifi. „Stačí jeden opitý fanúšik na letisku alebo nechtiac vraziť do niekoho, kto má zlý deň, je pod vplyvom a zdieľa takéto extrémne názory. Stačí jeden človek z milióna.“

„Po pár dňoch som sa vracal do Londýna a na návšteve vo Winter Wonderland ma s priateľkou sprevádzala ochranka. Musíte takéto hrozby brať vážne, pretože nikdy neviete, čo sa môže stať. Je to skrátka nešťastná realita sveta, v ktorom žijeme. Dostal som skutočne extrémne vyhrážky smrťou, ktoré boli ďaleko za čiarou,“ spomína Latifi na jedno z najhorších období vo svojom živote.

„Znie to možno smiešne, znie to možno hlúpo, ale tieto vyhrážky sme sa rozhodli vziať s plnou vážnosťou, pretože naozaj nemôžete vedieť, čo sa môže stať,“ zopakoval kanadský pretekár.

Ten niekoľko dní po záverečných pretekoch sezóny zverejnil na sociálnych sieťach rozsiahle stanovisko, kde dopodrobna rozobral, čo sa v jeho živote po Abú Zabí dialo. Nežiadal o ľútosť, len poukázal na stále väčší a väčší problém kybernetickej šikany na tomto svete. Kanaďana následne podporil aj Lewis Hamilton, práve jeho „fanúšikovia“ boli tí, ktorí sa do Nicholasa pustili.

„Lewis mi pár dní po pretekoch poslal správu. Bolo to krátko predtým než som na sociálnych sieťach zverejnil svoje stanovisko,“ hovorí Latifi.

„Nebudem zachádzať do prílišných detailov o tom, čo mi napísal. Dostal som však správy plné podpory od ľudí z Mercedesu a na sociálnych sieťach ma hlasne podporili aj ďalší jazdci a tímy, čo bolo od nich veľmi pekné,“ dodal kanadský pretekár.