logo F1online.skF1online.sk

Od Maxa žiadne sračky nečakajte, hovorí Albon

Alex Albon a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 2. 2022

Maxa Verstappena ako pretekára a športovca pozná verejnosť dosť dobre. Aký je však Holanďan v súkromí? Na túto otázku vie poskytnúť odpoveď už omnoho menej ľudí. Patrí medzi nich napríklad dlhoročný zamestnanec Red Bullu Alexander Albon. Podľa jeho slov je Max „omnoho normálnejší“ než by ste si možno pomysleli.

Albon a Verstappen spolupracujú v rámci jedného tímu už viac ako dva roky. Mali teda príležitosť sa dobre spoznať. Na otázku, aký Max je, má britsko-thajský pretekár jasnú odpoveď. „Je veľmi úprimný, od Maxa nečakajte žiadne sračky, pretože on také veci nerobí. Je veľmi priamy, dalo by sa povedať, že je skutočný Holanďan,“ povedal Albon v rozhovore pre Formula 1 magazine.

Ďalšia vlastnosť, s ktorou je Verstappen často spájaný, je jeho sebadôvera. Tá holandskému pretekárovi nechýba na pretekárskej trati ani mimo nej. Podľa Albona si ju však netreba mýliť s aroganciou.

„To rozhodne nie. Max má sebadôveru, ale nie je arogantný. Skrátka je sebavedomý v tom, čo robí,“ hovorí Alex.

Max a Alex sa poznajú už dosť dlho. Viac ako jeden rok boli tímovými kolegami v Red Bulle a spolupracovali spolu aj počas víťaznej sezóny 2021, kedy Albon pokračoval v tíme ako testovací a rezervný jazdec. Za ten čas sa s Verstappenom dosť spriatelil.

„Vychádzame spolu veľmi dobre. Zbožňuje ešport a ja si takisto rád zahrám, takže niekedy hráme spolu,“ hovorí Albon. „Je to úplne bežný a obyčajný chalan, najmä ak uvážite, aký je známy a čo všetko už v kariére dosiahol. Max je omnoho normálnejší, než by ste si možno pomysleli.“

Súvisiace články

Diskusia