logo F1online.sk

Latifi: Abú Zabí je už minulosť

Nicholas Latifi
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 2. 2022

Trochu trpké pomyslenie, že najslávnejším okamihom kariéry Nicholasa Latifiho je jeho nehoda na Veľkej cene Abú Zabí, ktorou doslova zmenil kolobeh dejín. Kanadský pretekár si následne prešiel zložitým obdobím, počas ktorého čelil nepríjemným útokom niektorých „fanúšikov“. Pred štartom novej sezóny však odhodlane hlási, že to už hodil za hlavu.

Latifi zásadným spôsobom prehovoril do titulového boja. V závere Veľkej ceny Abú Zabí tvrdo bojoval s Mickom Schumacherom o nebodované priečky v druhej desiatke, následne v sekcii pod hotelom urobil jazdeckú chybu a skončil v múre. Taký je pretekársky život a niečo podobné sa počas pretekov stáva úplne bežne.

Bohužiaľ, Nicholas nemohol túto nehodu načasovať horšie. Na trať musel vyjsť safety car a zvyšok príbehu už všetci dobre poznáme. Kanadský pretekár sa následne stal terčom frustrácie niektorých nespokojných „fanúšikov“, ktorí zašli ďaleko za hranice slušnosti a rodákovi z Montrealu sa dokonca vyhrážali smrťou.

„Teraz cítim, že už je to tak trochu za mnou. Je to minulosť,“ povedal Latifi pre Sky Sports.

„Samozrejme, bolo to zložitých pár dní so všetkým, čo sa dialo krátko po pretekoch, ale je to súčasť športu. Tak trochu som to aj čakal, ako som aj vo svojom stanovisku po pretekoch uviedol. Už to však mám za sebou,“ dodal Latifi.

Od Abú Zabí uplynuli už takmer dva mesiace. Je tak čas posunúť sa ďalej, keďže nový ročník sa nezadržateľne blíži. „Keď sa nová sezóna rozbehne, dostanú ľudia niečo dôležitejšie, o čom môžu hovoriť. Pre mňa je to už dávna minulosť,“ povedal Latifi, ktorého čaká s Williamsom tretia sezóna, tentoraz po boku nového tímového kolegu Alexa Albona.