logo F1online.sk

Vraciame sa do boja, znie z Haasu po predstavení nového monopostu

Haas VF-22
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 2. 2022

Spoznali sme prvé lakovanie sezóny 2022. Americký tím Haas je prvým z desiatich, ktorý nám ukázal svoj nový vzhľad. Ten je takmer totožný s tým minuloročným, v ktorom dominovala biela farba. V skromnej prezentácii vydal tím oficiálne stanovisko s vyjadreniami niektorých kľúčových persón.

Haas vlani skončil bez bodu na poslednom mieste Pohára konštruktérov. Dá sa teda povedať, že v roku 2022 sa už nemôže zhoršiť. Americký tím vložil do nového monopostu množstvo úsilia, dva roky prakticky vôbec nevyvíjal a pripravoval sa na tento okamih. Roky 2020 a 2021 boli o prežití, rok 2022 má byť začiatkom cesty späť nahor.

„Je to tá časť roka, počas ktorej ste prirodzene optimistický, že tvrdá práca a snaha všetkých sa prenesie do konkurencieschopného prejavu na trati. Ešte v roku 2020 sme rozhodli presmerovať náš čas a naše zdroje do monopostu VF-22, kvôli tomu sme sa v roku 2021 na pretekárskej trati zriekli všetkého – nepozeralo sa na to ľahko,“ povedal zakladateľ, majiteľ a predseda predstavenstva Uralkali Haas F1 Team Gene Haas.

„Dúfajme, že toto rozhodnutie prinesie ovocie, vrátime sa k pravidelnému boju o body a budeme si zo súťažných víkendov niečo odnášať,“ dodal Haas.

„Pomyslenie, že VF-22 bude čoskoro na trati, je naozaj vzrušujúce,“ povedal k tomu šéf stajne Günther Steiner. „Všetci vieme, čo tento tím dokáže a už sme to v minulosti ukázali. S týmto novým autom – vzniklo v rámci úplne nového súboru pravidiel –, ktoré je dielom nového tímu našich dizajnérov, som presvedčený, že môžeme počas pretekárskych víkendov opäť zabojovať.“

„Každý doňho vložil nesmierne úsilie a teraz príde tá zábavnejšia časť, keď sa nové auto vydá na trať. Rok 2021 bol dlhý, ale som presvedčený, že s VF-22 sa v roku 2022 vrátime do boja,“ dodal Steiner.

Súvisiace články