logo F1online.sk

S bratom sme vždy navzájom súperili, priznal Charles Leclerc

Charles Leclerc a Arthur Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 1. 2022

Mať na štartovom rošte Formuly 1 bratskú dvojicu je niečo nesmierne vzácne. Vzhľadom na náročnosť tohto športu a obmedzený počet miest sa niečo také stane naozaj len raz za čas. Momentálne má k takému počinu najbližšie asi bratská dvojica Charles a Arthur Leclercovci.

Prvý menovaný sa nedávno vyjadril, aké to je mať v padoku aj svojho brata. Arthur momentálne pôsobí vo Formule 3, ktorá je sprievodnou sériou Formuly 1. Ako však sám hovorí, pre mladého jazdca neexistuje jedna univerzálna cesta do F1 a každý si musí nájsť svoju vlastnú.

„Vie, že keby v osobnom živote čokoľvek potreboval, som tu preňho,“ povedal Charles. „Pokiaľ ide o pretekársky život, skôr ho nechávam, nech si nájde svoju vlastnú cestu a nech robí pokroky po svojom. Podľa mňa je to v tomto športe dôležité.“

„Avšak niekedy počas pretekárskeho víkendu, keď ma sleduje v televízii, tak si všimne veci, ktoré si ja z kokpitu možno nevšimnem. Porozpráva mi o tom a snaží sa mi pomôcť, čo je vždy pekné. Pomáhame si teda navzájom,“ dodal Charles, ktorý je z bratskej trojice Leclercovcov tým prostredným. Najstarší je Lorenzo, ktorý nie je profesionálnym pretekárom.

Bratskú dvojicu sme na štartovom rošte vo Formule 1 nemali už nejakú tú chvíľu. Tými poslednými a zároveň najslávnejšími boli Michael a Ralf Schumacherovci. Arthur sa aktuálne snaží „prelúskať“ skrz juniorské série ako člen akadémie Ferrari. V roku 2022 ho čaká druhá sezóna vo Formule 3.

Ako hádam každé bratské duo, aj Charles a Arthur spolu zvykli súťažiť vo všetkom možnom. Nie nepodobne ako bratia Schumacherovci. „Absolútne. Máme úplne normálny vzťah ako všetci bratia, ktorých nedelí veľmi veľký vekový rozdiel.“

„Vždy sme spolu súťažili, najmä keď sme boli menší. Je odo mňa o tri roky mladší a ako dieťa chcel vždy robiť tie isté veci čo ja. Keď som mal osem alebo deväť rokov, bolo pre mňa ľahké ho poraziť. Teraz sme obaja dospelí a už je naozaj náročné, najmä v športoch ako tenis alebo padel. No tá súťaživosť medzi nami je stále veľmi živá,“ priznal Charles Leclerc.

Súvisiace články