logo F1online.sk

Personálne zmeny pokračujú aj vo Williamse, tím opúšťa Adam Carter

Williams, ilustračné, zadné krídlo
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 1. 2022

Nie je to len Aston Martin alebo Alpine, personálne zmeny prebiehajú v medzisezónnom období aj v tíme Williams. Jeho šéf Jost Capito pokračuje v prestavbe najvyššieho manažmentu stajne a poslednom zmenou je odchod šéfinžiniera Adama Cartera.

Pokiaľ ide o dianie na pretekárskych okruhoch, patril tento muž k najdôležitejším v tíme z Grove. Keď mal pred Veľkou cenou Turecka 2020 pozitívny test vtedajší zastupujúci šéf Simon Roberts a pred Veľkou cenou Saudskej Arábie 2021 Jost Capito, prevzal po nich kormidlo Carter. Dvakrát sa teda musel zhostiť úlohy šéfa zo svojej pozície šéfinžiniera Williamsu.

V tomto tíme pôsobil od roku 2016, predtým pracoval pre Arrows, neskôr McLaren, Jordan a Renault. Od roku 2008 bol zamestnancom Wirth Research ako hlavný inžinier. Z tejto pozície sa podieľal na dizajnérskej práci pre stajne Virgin a Manor, ktoré s Wirthom spolupracovali. V roku 2016 napokon zakotvil vo Williamse.

„Podnikli sme zmeny v našej inžinierskej štruktúre. Pozeráme sa v našej stratégii ďalej dopredu na budúci rok i roky nasledujúce. Tím opúšťa Adam Carter a radi by sme mu poďakovali za jeho prácu a prínos pre Williams v posledných šiestich rokoch,“ uviedol v krátkom stanovisku šéf stajne Jost Capito.

Nie je to prvá zmena, ktorú bývalý šéf Volkswagenu pre motoršport za posledný rok urobil. Azda jeho najvýznamnejšou akvizíciou je nový technický riaditeľ François-Xavier Demaison, ktorý s Capitom pracoval pre VW. Ďalším Jostovým „známym“ je nový športový riaditeľ Sven Smeets, ktorého najal vlani.

Súvisiace články