logo F1online.sk

Druhý tréning poznačil dážď, prvé miesto si vyjazdil Vettel

Sebastian Vettel
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2020

Pohľad na výsledkovú listinu druhého tréningu pred VC Maďarska je trochu prekvapujúci, ale len do momentu, keď si uvedomíme, že jazdy významným spôsobom ovplyvnil dážď. Najlepší čas tak pripadol Sebastianovi Vettelovi, na prvých troch priečkach ho sprevádzali Valtteri Bottas a Carlos Sainz.

Druhý tréning nebol z pohľadu dosiahnutých časov veľmi reprezentatívny. V rámci prvých 30 minút sme na trati videli len štyroch pilotov, okrem Racing Pointov iba Räikkönena s Gaslym. Na intenzívnejšie jazdenie sme museli čakať dlhé minúty a dokonca aj po 75 minútach nemali na konte žiadne merané kolo deviati piloti.

Šancu vyskúšať si podmienky na vode v ostrom kole nakoniec aj tak nevyužilo sedem jazdcov, medzi inými aj Lewis Hamilton. Po jedinom inštalačnom, v ktorom si preveril podmienky na trati, zrejme usúdil, že mu jazdy na vode nič neprinesú. Brit bol už v Rakúsku na vode značne rýchlejší ako zvyšok sveta, a tak necítil potrebu vylaďovať svoj monopost. A Valtteri Bottas nazbieral dostatočné množstvo dát aj zaňho, keďže vyskúšal aj intermediálne pneumatiky.

Opatrný prístup síce priniesol pomerne nudný tréning, ale aspoň nedošlo k poškodeniu žiadneho z monopostov. Videli sme len pár výletov mimo trať, z toho drvivá väčšina len na asfaltové zóny po okrajoch okruhu.

Na záver dodajme, že inžinieri Hondy identifikovali a odstránili problém na pohonnej jednotke Pierra Gaslyho. Šlo o chybu senzora. Gasly dostal novú riadiacu jednotku elektroniky, v tejto sezóne už druhú, teda sa zaobišiel bez trestu.