logo F1online.sk

Štatistiky a fakty F1online: 2021

Ohňostroj
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala31. 12. 2021

Je neuveriteľné, koľko sa toho môže zmeniť v priebehu jedného roka. Kto by bol takto pred 365 dňami po absolútne dominantnej sezóne Lewisa Hamiltona povedal, že v ďalšom ročníku sa bude bojovať na nože a rozhodne sa v posledných pretekoch, dokonca v poslednom kole? Veru, veľké veci sa nám diali v padoku a na formulových okruhoch, ale nie len tam. Aj náš portál zažil rok, na ktorý tak skoro nezabudneme. Posvietili sme si preto na tohtoročné štatistiky a niektoré nás poriadne prekvapili!

Vlani o tomto čase sa potichu skončila éra F1.sk. Tak potichu, že časť fanúšikov ani po niekoľkých týždňoch netušila, že na starý známy efjednotkový server sa už nepripojí. Fakt, že toľkí ľudia sa začali postupne presúvať na F1online.sk, nás veľmi tešil a tento príliv sme jasne pocítili s príchodom novej sezóny, no nechýbalo veľa a Slovensko mohlo zostať bez vlastného formulového portálu.

Po sezóne 2020, ktorú sme ťahali čisto ako nadšenci, sme si totiž rovnako ako mnoho projektov pred nami či po nás uvedomili, že len z lásky k Formule 1 nevyžijeme. Vyzeralo to všelijako, až kým sme sa nedočkali zásahu zhora s menom Števo Polgári! Za nás i stovky tisíc ľudí, ktorí v tejto sezóne čítali naše články, Števo, mocná vďaka za ukázanie vhodnejšieho prejazdu zákrutami a za to, že nám pri mene nesvieti DNF.

Táto sezóna nakoniec určite nebola o prežití, na čo poukazuje aj záujem o Formulu 1 a naše články, ktorý sa medziročne viac ako strojnásobil. Kým vlani sme na webe mali v priemere 30-tisíc unikátnych návštevníkov mesačne, teraz sa už stabilne hýbeme nad stotisícovou hranicou, v decembri to bolo takmer 135 000.

Každý deň sme sa snažili zabezpečiť, aby u nás nechýbali tie najčerstvejšie novinky v čo najhojnejšom množstve. V roku 2021 sme vám doposiaľ priniesli 3588 článkov, od štartu webu (13. mája 2020) je ich dovedna už 6057. Vďaka, že nás čítate!

Od začiatku januára 2021 až do dnešného dňa sme zaznamenali 22 700 000 zobrazení stránok od viac ako 750-tisíc unikátnych užívateľov.

Jeden užívateľ navštívi náš web v priemere skoro dvakrát denne a spolu na ňom každý deň strávi osem minút a 22 sekúnd.

Ak by sme zrátali všetok čas, ktorý od začiatku januára strávili čitatelia na portáli F1online.sk prezeraním obsahu, vyšlo by nám viac ako 62 rokov.

Najviac ľudí pritiahla nedeľa v Abú Zabí (12. december 2021), keď sme korunovali nového majstra sveta a až do noci sme čakali na protesty a rozhodnutia komisárov. V tento deň náš web navštívilo 35 075 unikátnych návštevníkov, ktorí čítali ostošesť; za tento jediný deň sme napočítali 358 000 zobrazení stránok. Jeden užívateľ u nás strávil v priemere 23 minút a 36 sekúnd.

Čo vás v tejto sezóne zaujalo najviac? Takto vyzerá TOP5 najčítanejších článkov, ktoré nie sú súhrnnými správami z tréningov/kvalifikácií/pretekov:

Medzi našimi čitateľmi prevažujú muži, ktorých je 70,8 percenta, ženy tvoria necelých 30 percent.

Ďaleko najviac návštevníkov máme zo Slovenska (77,3 %), ktoré vedie pred Českom (12,8 %), Nemeckom (1,9 %) a USA (1,5 %). Viac ako 50 ľudí nás čítalo aj z exotického Vietnamu, Maldív, Číny, Japonska, Austrálie, Mexika, Egypta, Brazílie či Spojených arabských emirátov. Pozdravujeme!

A mimochodom, bolo aj čo počúvať! Naši audio machri Latsi Király a Miro Gaži pre vás v roku 2021 pripravili 34 dielov podcastu F1online. K tomu si prirátajme ďalších 46 kúskov z dielne EisKingu a máme jasno: O naše ušká bolo skvele postarané!

Päť najpopulárnejších príspevkov na našom Facebooku:

  1. Max Verstappen získal titul majstra sveta

2. Mééé!

3. Max Verstappen v Azerbajdžane vypadol a Lewis Hamilton si “vypol brzdy”

4. Kimi Räikkönen oznámil koniec kariéry

5. Vianočné mecheche

V roku 2021 pre vás pripravovala články viac ako desiatka autorov: Milan Kubala, Ladislav Király, Matúš Pavlík, Tomáš Schügerl, Slavo Dzuričko, Mirec Somoši, Braňo Ježík, Tomáš Nagy, Vladimír Ševc, Jakub Vaverka a ďalší.

Z redakcie vám želáme úspešný nový rok 2022 a ďalšiu skvelú formulovú sezónu, ktorú si spoločne pozrieme! My sa už tešíme a prezradíme, že chystáme aj nejaké novinky. O nich neskôr! 😉