logo F1online.sk

Tlačová správa F1online.sk

default
© F1online.sk
Redakcia
Redakcia 3. 5. 2020

Spravodajský priestor zasvätený formulovej scéne čaká rozšírenie. Paradoxne v časoch, keď si prehlbujúca sa hospodárska kríza vyberá svoje obete a naštrbuje fungovanie etablovaných veličín, sa objavil priestor pre nový začiatok. Stane sa tak 13. mája 2020, keď svetlo sveta uzrie nová stránka www.f1online.sk – symbolicky pri príležitosti 70. výročia prvých pretekov histórie Formuly 1.

Do istej miery za to môže čiastočný ústup dlhoročne silného slovenského webu, ktorý postupom času opustilo viacero redaktorov a z hľadiska objemu spravodajstva to už nie je také, ako predtým. Indície naznačujúce čoraz komplikovanejšiu situáciu bolo cítiť už dlhšie a roky budovanej komunite začal hroziť postupný rozklad. Aj preto sa zaktivizovala partia nadšencov, ktorá chce fanúšikom kráľovskej motoristickej triedy poskytnúť nový priestor pre čerpanie aktuálnych informácií, ale aj pre neformálne stretávanie sa a vášnivé rozoberanie horúcich tém. To všetko pod strechou nového spravodajského portálu F1online.sk.

Pomoc prisľúbilo hneď niekoľko známych osobností zo slovenského formulového či mediálneho prostredia. Šéfredaktorom bude Milan Kubala, ktorý má skúsenosti z F1.sk, avšak nový web bude zastrešovať aj po IT‑stránke. Pozíciu garanta celého projektu prijal televízny komentátor Števo Eisele, otvorenú podporu a veľké potešenie z novej aktivity vyslovili aj český pretekár Josef Král, zástupca slovenského motoršportu Richard Gonda a rovnako aj známy fotograf Martin Trenkler.

Doplňme, že redaktorský tím F1online dotvoria Ladislav Király, ktorý pracoval viac ako sedemnásť rokov pre F1.sk, ale aj ďalší bývalý redaktor F1.sk Matúš Pavlík a mladý talent Marek Hlavatý. Redakcia je však otvorená aj prijatiu ďalších nadšencov.

Všetci spomínaní chcú priložiť ruku k dielu a začať budovať kvalitný spravodajský web. Ten by mal pochopiteľne tešiť hlavne fanúšikov a okrem aktuálnych informácií im ponúknuť aj súťaže, videá a na sociálnych sieťach i porciu vtipov a zábavy.

Na druhej strane by mal dokázať osloviť stabilných a silných partnerov, ktorí budú schopní ťažiť z cenného reklamného a mediálneho priestoru s presne zacielenou skupinou nadšencov motoristického športu, automobilizmu, prípadne auto-moto služieb, ale pochopiteľne aj ďalších súvisiacich sfér.

Milan Kubala, šéfredaktor: „Myšlienku založiť nový portál pre Formulu 1 katalyzovali oznámené škrty na strane F1.sk. Aj keď tento web v nejakej forme stále žije, pokles aktivity na ňom je neprehliadnuteľný. Z tohto dôvodu nás kontaktovalo viacero čitateľov s otázkou, čo sa so slovenskou formulovou scénou stane. Keďže si aj my myslíme, že Formula 1 si u nás zaslúži viac priestoru, rozhodli sme sa založiť F1online.sk. Našou ambíciou je vybudovať web, ktorý bude slovenskému a českému publiku prinášať aktuálne a kompletné informácie z prostredia Formuly 1. Plánujeme tiež výrazne podporiť zdravú diskusiu medzi slušnými fanúšikmi, ktorí sú sklamaní z toho, že v dnešnom internetovom svete je čoraz ťažšie nájsť priestor na vecnú debatu bez vulgárnych individuí a trollov vyžívajúcich sa v anonymite a urážaní druhých. Veríme, že prispejeme k utuženiu tejto komunity v našich končinách, a tá sa bude na náš portál s radosťou vracať.“

Števo Eisele: “Formula 1 je so 450 miliónmi televíznych divákov nielen celosvetový fenomén, ale aj jeden z najobľúbenejších segmentov športu a zábavy pre celú československú formulovú rodinu. Len na Slovensku si v časoch voľne dostupného TV signálu naladilo každé preteky priemerne 230 000 divákov, po prechode na platený kanál Sport2 sleduje F1 pravidelne 100 tisíc ‚hardcore‘ fanúšikov. Pre lepšiu ilustráciu, je to dvojnásobný počet oproti futbalovým či hokejovým zápasom domácej či akejkoľvek zahraničnej ligy. Aj preto som nadšený a verím, že komunita vášnivých, ale pritom slušných formulových fanúšikov, si na F1online.sk príde na svoje. Keby som si mal vybrať vlastný dream team, tak Milan Kubala a Ladislav Király by boli na zozname úplne najvyššie, takže stránka je v tých najkvalitnejších rukách! Bude to majstrovská jazda na plný plyn.”

Ladislav Király: „Milana Kubalu sa nebojím označiť za najiniciatívnejšieho redaktora, ktorý kedy po mojom boku pre F1.sk pracoval. V ťažkých chvíľach odviedol kvantum roboty, avšak jeho prínos ostal nedocenený. Práve jeho totálna fanúšikovská zanietenosť a nadšenie pre motoršport stoja za zrodom tohto projektu, no a keď ma požiadal o pomoc, nemohol som povedať nie. Nebude to ľahká cesta, pretože vybudovať silnú stránku chce veľké množstvo času, avšak pre takýto projekt tu podľa mňa rozhodne je miesto. Verím, že sa nám podarí potešiť fanúšikovskú komunitu, vybudovať stabilnú čitateľskú základňu, ale na druhej strane dokážeme osloviť aj partnerov a poskytneme im taký mediálny a marketingový priestor, z ktorého dokážu profitovať. Len tak to bude môcť dlhodobo fungovať.“

Matúš Pavlík: „Tento projekt a mená, ktoré sú jeho súčasťou, sú pre mňa zárukou skvelých výsledkov a vynikajúcej spolupráce. Formula 1 má na Slovensku obrovskú fanúšikovskú základňu, ktorá je každý deň hladná po novinkách a aktualitách. Verím, že tento portál dokáže prinášať včasné a kvalitou naplnené spravodajstvo. Od úplného začiatku som vedel, že v prípade ponuky sa k F1online určite pripojím a pokúsim sa stránke odovzdať všetko. Už sa neviem dočkať nadchádzajúcej spolupráce.“

Marek Hlavatý: „Projekt F1online.sk vznikol ako reakcia na postupný koniec portálu F1.sk a keď sa mi naskytla možnosť spolupracovať s ním, neváhal som. S Milanom Kubalom sa dlhodobo poznáme a pred časom sme spoločne založili menší blog zasvätený F1. Jeho novú myšlienku som od začiatku podporoval a som rád, že sa ju podarilo dotiahnuť až do súčasnej podoby. Zároveň ma teší, že sa pridali aj redaktori so skúsenosťami z F1.sk a verím, že spoločnými silami vybudujeme silnú formulovú komunitu.“

Oznam pre potenciálnych partnerov: V prípade záujmu o spoluprácu s F1online.sk nás kontaktujte na mailovej adrese redakcia@f1online.sk.