logo F1online.sk

V prvom tréningu najrýchlejšie Mercedesy. Čierne i ružové

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2020

Úvodná 90-minútovka jázd na Hungaroringu nepriniesla žiadne veľké prekvapenie. Vo vynikajúcej forme sa aj naďalej ukazujú Mercedesy vo všetkých prevedeniach. Prvé dve miesta obsadili Hamilton s Bottasom, tretí skončil Pérez.

Pri pohľade na výsledkovú listinu vidíme priepastný polsekundový náskok Mercedesov pred Racing Pointom. Skutočnosť je však ešte o trochu hrôzostrašnejšia. Lewis Hamilton zajazdil svoje najrýchlejšie kolo na tvrdej zmesi, kým Valtteri Bottas mal nasadenú stredne tvrdú sadu pneumatík Pirelli. V druhom tréningu sa pravdepodobne dozvieme viac o tom, aké časy sú Mercedesy schopné zajazdiť na najmäkších pneumatikách.

Po Lewisovi Hamiltonovi s časom 1:16,003 a Valtterim Bottasovi registrujeme Sergia Péreza na mäkkých pneumatikách. Štvrté miesto patrí Lancovi Strollovi, ktorého nasleduje trojica pretekárov, ktorí rovnako ako Bottas zajazdili svoj najrýchlejší čas na gumách so žltým označením, a teda Ricciardo, Vettel a Leclerc.

Z pohľadu Ferrari bol piatok viac o zbieraní dát, ktoré tímu po vypadnutí v Rakúsku chýbajú. Piloti Scuderie sa nehnali za rýchlymi časmi a v piatok boli pomerne nevýrazní. Najväčšie nádeje, že niekto potrápi Mercedes, sa vkladajú do Maxa Verstappena na ôsmej priečke. Druhý Red Bull je až trinásty, Alexovi Albonovi bolo totižto zmazané kolo za prekročenie limitov trate v štvrtej zákrute.

V prvom tréningu sme na trati vôbec nevideli Pierra Gaslyho, v ktorého monoposte sa inžinieri ešte stále vŕtajú s cieľom nájsť problém na pohonnej jednotke.