logo F1online.sk

V pomalých zákrutách sme konkurencieschopní, nádejá sa Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2020

Víkendová Veľká cena Maďarska ukáže, či Red Bull má na to, aby zviedol súboj so zatiaľ dominujúcim Mercedesom. Hungaroring je okruh, ktorý je známy svojimi nárokmi na prítlak a aerodynamiku, čo je už tradične veľkou prednosťou monopostov z dielne Adriana Neweyho.

Mercedes to tento víkend nebude mať také ľahké ako v Rakúsku. “Je zrejmé, že na rovinkách toho získali dosť. Zákrut tam nebolo veľa, takže to bol pre nás hendikep. V pomalých zákrutách sme ale veľmi konkurencieschopní, čo je pozitívne,” podotkol Max Verstappen v nádeji.

“Je tu len pár rýchlych zákrut, v ktorých sú silní,” pokračoval vo vysvetľovaní. “Ak sa pozriete na ich palubné zábery, uvidíte, že ich auto je veľmi stabilné a predvídateľné, zatiaľ čo moje síce bolo počas toho druhého víkendu o čosi predvídateľnejšie, ale zdá sa, že oni sú aj tak o krok pred nami. Auto vyzerá, akoby bolo na koľajniciach.”

“Pokúsime sa k niečomu takému dopracovať. Ak máte veľmi stabilné auto, má to aj veľký dopad na životnosť pneumatík. Nie je to len o jednom kole,” podotýka Max Verstappen narážajúc na preteky a potrebu šetriť pneumatiky.

Red Bull by skutočne mal byť silnejší, ale či sa dokáže Mercedesu vyrovnať, to uvidíme až v sobotu a potom v nedeľu. Mladý Holanďan zostáva pri zemi: “Každý víkend predstavuje pre nás šancu, ale musíme sa na to pozerať realisticky. Keď ste takí dominantní ako Mercedes, tak budete rýchli na každom okruhu.”

“Ja dám do toho všetko, ale treba sa na to pozrieť triezvo. Bude ťažké ich poraziť. Uvidíme, ako veľmi sa im dokážeme priblížiť a či počasie nezohrá nejakú úlohu. Môže vzniknúť chaos, to uvidíme. Ale z pohľadu čistej rýchlosti si myslím, že bude náročné ich poraziť,” doplnil.