logo F1online.skF1online.sk

Britská Sky želá divákom veselé Vianoce zábermi na Verstappenovu nehodu

Zničený monopost Maxa Verstappena po VC Veľkej Británie 2021
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala10. 12. 2021

Britská televízia Sky Sports si tento rok vybrala dosť nešťastné zábery na to, aby fanúšikom zaželala veselé Vianoce. Z celej sezóny F1 sa totižto rozhodla do nich zakomponovať nehody Maxa Verstappena. Po kritike Red Bullu Racing reklamné spoty stiahla.

Jedna z reklamných vsuviek, ktorú mohli britskí diváci vidieť v posledných hodinách, sa začína spomaleným záberom na nehodu Maxa Verstappena zo zákruty Copse. Krátko pred nárazom sa však objaví nečakaná správa: Veselé Vianoce!

Max Verstappen počas tejto nehody utrpel náraz, pri ktorom pocítil preťaženie 51 G a musel zamieriť do nemocnice. A hoci samotný kontakt s bariérou nie je v spote vidno, Red Bull sa voči takémuto želaniu pokojného prežitia vianočných sviatkov ohradil.

“Použiť nehodu s preťažením 51 G, po ktorej bol pilot letecky prevezený do nemocnice, ako želanie veselých Vianoc je vskutku nevkusné,” uviedol hovorca Red Bullu potvrdzujúc, že televízia súhlasila s tým, že spot už nebude vysielať v rámci prenosov a ani online.

Okrem toho diváci mohli v podobnom spote vidieť aj incident z Monzy, v ktorom auto Maxa Verstappena pristáva “na hlave” Lewisa Hamiltona.

Ak by chcel niekto dať za pravdu slovám Bernieho Ecclestona o tom, že médiá “pracujú” pre Lewisa Hamiltona, azda by to nespravil lepšie.

Súvisiace články

Diskusia