logo F1online.sk

Šéf Williamsu Jost Capito bol pozitívne testovaný na koronavírus

Jost Capito
© Formula1.com
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko2. 12. 2021

Dnes už 63-ročný šéf tímu Williams, Jost Capito, bol pozitívne testovaný na koronavírus, pred nadchádzajúcou Veľkou cenou Saudskej Arábie 2021. Informáciu potvrdil oficiálny web Formuly 1.

Britský tím sa tak v predposledných pretekoch bude musieť zaobísť bez svojho vedúceho predstaviteľa, ktorý sa k tímu pripojil vo februári tohto roka, keď sa vlastníkom tímu stala investičná skupina Dorilton Capital.

Oficiálna stránka Formuly 1 vydala nasledujúce vyhlásenie: „FIA a Formula 1 môžu potvrdiť, že generálny riaditeľ Williams Racing a šéf tímu, Jost Capito, mal pred cestou do Džiddy na víkendovú Veľkú cenu Saudskej Arábie pozitívny test na COVID-19.“

„Jost sa teraz riadi pokynmi britského zdravotníctva. Na personál tímu Williams Racing to nemalo žiadny širší vplyv a tím bude pokračovať vo svojej činnosti na trati podľa plánu,“ hovorí vyhlásenie na webe Formula1.com.

Williams je v priebežnom rebríčku konštruktérov aktuálne na ôsmom mieste. Pred poslednými dvoma podujatiami má dvanásťbodový náskok pred deviatou Alfou Romeo.

Britský tím vzdá počas víkendu v Džidde poctu svojmu zakladateľovi, Frankovi Williamsovi, ktorý nás navždy opustil, v priebehu minulého týždňa, vo veku 79 rokov.

Súvisiace články