logo F1online.sk

Mercedes sa v druhom tréningu vrátil na čelo

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala19. 11. 2021

Valtteri Bottas bol v druhom tréningu v Katare jasne najrýchlejším pilotom na trati. Neuškodilo mu ani zmazané kolo 1:23,154, ktoré mu komisári vzali za prekročenie limitov trate v siedmej zákrute. Neskôr ho totižto prekonal o ďalších šesť tisícin. Nik sa k Fínovi nepriblížil na menej ako dve desatiny.

V piatok bol akýmsi pevným bodom Pierre Gasly, ktorý aj v prvom aj v druhom tréningu skončil druhý. V oboch prípadoch medzi Valtterim Bottasom a Maxom Verstappenom. Po zotmení však mohol byť s výsledkom spokojnejší, pretože na čelo stratil len 0,209 sekundy. Teraz má našliapnuté k tomu, aby opäť porazil Alpiny a vytiahol AlphaTauri na piate miesto v konštruktéroch.

Ako sme už naznačili, Maxovi Verstappenovi patrí tretie miesto. Holanďan mal počas tréningu problémy s DRS klapkou zadného krídla, ktorá sa začala pretáčať rovnako ako v Brazílii. Mechanikom sa tento problém podarilo opraviť, no následne sa to isté vyskytlo aj na Pérezovom aute. A v garáži sa práce začali odznova na aute s číslom 11.

Lewis Hamilton berie štvrtú priečku rovnako ako dopoludnia, no za ním došlo ku viacerým zmenám. Namiesto Júkiho Cunodu a dvojice Ferrari za druhým Mercedesom skončil Lando Norris na McLarene pred Strollom a Cunodom. Ferrari Carlosa Sainza je len desiate, Charles Leclerc až trinásty. Sergio Pérez a Sebastian Vettel sú na ôsmej a deviatej priečke. Mexičan najrýchlejšie kolo prerušil, pretože sa ocitol v premávke, nuž a podobné problémy mal aj Sebastian Vettel.

Charles Leclerc dnes dostal pokutu 200 eur za to, že v boxoch prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 1,6 km/h.

Nikita Mazepin v druhom tréningu nejazdil. Dopoludnia si na obrubníkoch poškodil šasi, ktoré je treba vymeniť.

https://pbs.twimg.com/media/FEkMDrhVUAov1lI?format=jpg&name=medium