logo F1online.sk

Wolff: Všetko proti nám, rozhodnutie netrestať Verstappena bolo trápne

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Mercedes
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl14. 11. 2021

Toto Wolff do dnešných pretekov investoval celú svoju energiu a ostré slová si neodpustil ani po ich skončení. Tešil sa z víťazstva Lewisa Hamiltona, no skritizoval komisárov, ktorí ani neprešetrovali súboj Hamiltona s Verstappenom zo štvrtej zákruty.

Tento súboj sa odohral v 48. kole, keď Lewis zaútočil vo štvrtej zákrute. Max mu nedal ani minimum priestoru, a pri obrane seba i svojho súpera vytlačil mimo trate. Len rýchly pohyb Hamiltona zabránil ďalšej kolízii.

„V prvom rade to bolo tvrdé pretekanie, to milujeme. Teraz to bolo až na limite. Max je veľmi dobrý v umiestnení svojho auta pri bránení. Vytlačil Lewisa mimo trate. Rád by som si pozrel jeho palubný záber. Lewis bol však skvelý a vyhol sa kontaktu, čiže to zvládol ešte lepšie než Max. Kľúčové bolo vyhnúť sa zrážke, vďaka tomu si Lewis odomkol cestu k triumfu,“ povedal Toto Wolff, ktorý sa poriadne rozohnil na margo traťových komisárov, ktorí tento incident neprešetrovali.

„Úprimne, je trápne, že to ani ďalej nevyšetrovali. Jednoducho trápne, ale nie pre nás. Nedať za toto päťsekundovú penalizáciu? Ale no tak,“ povzdychol si šéf Mercedesu.

Pre Mercedes bolo brazílske víťazstvo špeciálne vzhľadom na ťažký priebeh víkendu. „Od piatku išlo všetko proti nám. Začali sme s penalizáciou piatich miest za výmenu motora, potom prišli ďalšie veci, Lewisa diskvalifikovali z kvalifikácie. Rovnako nejaké rozhodnutia v pretekoch išli proti nám,“ pokračoval spoluvlastník tímu v štipľavých slovách, aby si neodpustil ešte jednu poznámku.

„Takto to chutí ešte sladšie. Dokázali sme, že aj napriek všetkému stále dokážeme vstať a bojovať,“ uzavrel Toto Wolff.