logo F1online.sk

Verstappen: Chýba nám trochu rýchlosti, trochu dosť

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala14. 11. 2021

Max Verstappen po pretekoch v Brazílii musel uznať, že Lewis Hamilton a Mercedes odviedli lepšiu robotu. Z pohľadu rýchlosti mali značnú výhodu. Presne preto Verstappen nie je z výsledku taký sklamaný. Vie, že oveľa viac toho spraviť skrátka nemohol.

Po skvelom štarte sa Red Bully zoradili na prvých dvoch priečkach, no to bol posledný naozaj svetlý moment v ich pretekoch. Lewis Hamilton sa totižto predral stredom poľa rýchlejšie, než sa čakalo, a tak sa hneď pri prvom pitstope mohol pokúsiť o undercut na holandského hrdinu. Ten mu nevyšiel a druhý pokus už Red Bull Mercedesu nedal. Hamiltonovi to však neprekážalo a po ostrom súboji Verstappena predbehol.

Nie je Verstappen trochu sklamaný z toho, že ho Lewis Hamilton rozdielom triedy obral o víťazstvo? “Robil som, čo som mohol, ale je jasné, že nám trochu chýba rýchlosť, trochu dosť,” uznal Max Verstappen. “A to najmä na takejto trati, na ktorej je veľké opotrebenie pneumatík. Aby ste ich udržali za sebou, musíte toho z pneumatík vyžmýkať viac.”

“Nakoniec to nevyšlo, ale nie som príliš sklamaný. Toto je realistický výsledok. Aspoň sme sa trochu zabavili pri tých súbojoch,” pousmial sa v súvislosti s dlhým duelom s Lewisom Hamiltonom, ktorý sa v štvrtej zákrute dosť vyhrocoval.

V jednom kole dokonca vytlačil Hamiltona z trate. V Mercedese penili, keď zistili, že komisári sa neunúvajú celý súboj ani len prešetriť. Lewis Hamilton dokonca vo vysielačke vyhlásil, že je to “samozrejmé”.

Podľa Maxa Verstappena však spomínaný súboj nebol za hranicou pravidiel. “Obaja sme do zákruty brzdili veľmi neskoro, aby sme získali tú pozíciu. Myslím, že to bolo fér,” zhodnotil.

Ak by dnes Red Bull zvíťazil a Max Verstappen by si pripísal 25 bodov, mohol byť na čele šampionátu s 28-bodovým náskokom a istotou, že aj po Veľkej cene Kataru bude lídrom šampionátu. Namiesto toho má len štrnásť bodov k dobru.

Nie je to však žiadna tragédia. “Stále máme dobrý náskok. A toto bol víkend skôr o minimalizácii škôd. Mali sme to trochu ťažké, ale som presvedčený, že v nasledujúcich veľkých cenách sa opäť pozdvihneme.”

V Katare sme však ešte nejazdili. Čo hovoria predpovede z továrne? “Pre všetkých je to dosť veľký otáznik. Musíme počkať. Minulý víkend sme boli veľmi spokojní, teraz sa to úplne otočilo. Celú sezónu sa to takto otáča,” doplnil Holanďan, ktorý ešte stihol poznamenať, že vo zvyšných veľkých cenách už nedostane žiadne nové súčiastky.

Súvisiace články