logo F1online.sk

Wolff: Myslel som, že si robia srandu

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 11. 2021

Mercedes to mal v Brazílii rozbehnuté naozaj vynikajúco. V kvalifikácii nechal Lewis Hamilton všetkých ďaleko za sebou a aj keď mal byť Interlagos okruhom Red Bullu, nedal súčasnému lídrovi jazdeckého šampionátu žiadnu šancu. Tesne po jej skončení však bolo zahájené vyšetrovanie, ktoré skončilo až diskvalifikáciou Lewisa Hamiltona. V ústach jeho šéfa Tota Wolffa zanechalo toto rozhodnutie veľmi trpkú príchuť.

Zadné krídlo britského šampióna nebolo v súlade s technickými predpismi, podľa ktorých nesmie byť štrbina DRS medzi horným a spodným elementom väčšia ako 85 milimetrov. Dve hodiny pred štartom šprintu tak bol Hamilton diskvalifikovaný a musel odštartovať z posledného miesta.

„Až do neskorého popoludnia sme verili, že to bolo v poriadku, pretože krídlo bolo poškodené. Ľavá strana bola v poriadku, stred bol v poriadku, ale pravá strana už nie. To znamená, že v skutočnosti nás to spomalilo,“ povedal Wolff po skončení šprintu.

Rakúšan pritom poukázal aj na konanie Red Bullu na Veľkej cene Mexika. Ten mal už od Austinu problém s touto súčiastkou a v Mexiku musel komplikácie riešiť provizórnou opravou za pomoci lepiacej pásky. Podľa Wolffa teda Mercedes mal podobný problém ako Red Bull a podobne ako Red Bull mal mať právo svoje krídlo opraviť.

„Mysleli sme si, že pri zvážení všetkých týchto aspektov FIA prehlási, že tam poškodenie bolo. Nakoniec aj oni sami povedali, že z našej strany to nebolo úmyselné. Potom sme si však v rozhodnutí prečítali, že sme boli diskvalifikovaní. Nemohol som tomu uveriť, myslel som si, že Ron Meadows (športový riaditeľ Mercedesu, pozn. red.) si zo mňa cez WhatsApp robí srandu,“ hovorí Wolff.

„Stali sa teda zvláštne veci, no museli sme to prijať. Posledných šesťdesiat minút pretekania od Valtteriho a Lewisa vrátilo späť všetko to nadšenie a zábavu motoristického športu,“ dodal Wolff.

Súvisiace články