logo F1online.sk

Hamilton do konca sezóny bez trestu? Problém sa zdá byť vyriešený, povedal Wolff

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 11. 2021

Strašiak v podobe ďalšej penalizácie pre Lewisa Hamiltona budil ľudí v Mercedese zo spánku niekoľko týždňov. Damoklov meč visiaci v garáži Mercedesu však napokon asi nespadne. Šéf tímu Toto Wolff novinárom v Mexiku prezradil, že jeho motorári už prišli celej veci na koreň.

Všetky špekulácie o mexickej penalizácii a nasadení ďalšieho spaľovacieho motora pre Lewisa Hamiltona sú pasé. Mercedes sa v Mexiku nechystá vymeniť motor a vyzerá to tak, že do konca sezóny už nepríde k žiadnej výmene.

„Myslím si, že už sa cítime istejší pokiaľ ide o jeden konkrétny problém, ktorý sa zdá byť vyriešený,“ prehlásil Toto Wolff.

„Podľa mňa nikdy nie je správny čas na akceptovanie trestu, pretože aktuálne je predbiehanie veľmi náročné. Mohli ste to vidieť na Valtterim, ktorý bol absolútne dominantný v Turecku, ale v Austine dostal trest a zostal zaseknutý v premávke.“

„Riešime to teda za pochodu. Budeme to potrebovať alebo to nebudeme potrebovať? A tu v Mexiku určite žiadny trest nepríde a možno žiadny nepríde ani do konca sezóny. Naozaj sa o tom diskutuje,“ dodal Wolff.

Jeho tím momentálne čelí strate dvanástich bodov v jazdeckom šampionáte a nevalným vyhliadkam na úspech v Mexiku. Táto trať favorizuje Red Bull, ktorý to v piatkových voľných tréningoch aj potvrdil. Wolff sa však vyhliadok na víťazstvo nemieni vzdať.

„Mexiko pre nás nikdy nebolo šťastným miestom pokiaľ ide o výkonnosť nášho monopostu, aj keď túto krajinu milujeme, pretože nás tu zakaždým tak pekne privítajú. V tréningoch sme skúšali viaceré smery a nezdá sa, že by sme našli ten správny,“ povedal Wolff.

„Pozitívom je, že náš motor funguje správne. Musíme odviesť tú najlepšiu možnú prácu, aj keď pri Maxovej výkonnosti to bude ťažké,“ dodal rodák z Viedne. 

Súvisiace články