logo F1online.sk

Verstappen sa v piatok cítil dobre, Pérez chce pole position

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 11. 2021

Mexický pretekár Sergio Pérez zavítal na domácu trať po prvýkrát ako jazdec top tímu. Rodák z Guadalajary má v Mexiku reálnu šancu minimálne na pódium. Red Bull mal byť na tejto trati silný a v piatkových voľných tréningoch to aj potvrdil. Pérez síce bol v porovnaní s tímovým kolegom trochu pozadu, no stále má len tie najvyššie ambície.

Checa trochu pribrzdila jeho nehoda v prvom tréningu, kedy svoj Red Bull trochu „oprel“ o bariéru v záverečnej sekcii. Nebol to síce ideálny štart do domáceho víkendu, ale ani ten najhorší.

„Nemyslím, že sme pred druhým tréningom stratili veľa. Škoda, že auto bolo poškodené a chlapci mali trochu nadprácu, ale okrem toho to bol pozitívny deň,“ zhodnotil piatok na domácej pôde Pérez.

„Cítil som sa pohodlnejšie v pretekových simuláciách než pri jazde na jedno kolo. Myslím si, že máme potenciál auto v jazde na jedno kolo ešte vylepšiť. V sobotu budú rozdiely medzi nami a Mercedesom veľmi malé. Verím, že si dokážeme zaistiť prvý rad.“

Kým v prvom tréningu to ešte bolo medzi Red Bullom a Mercedesom tesné, v tom druhom Max Verstappen konkurenciu vysoko zdolal, keď bol o 424 tisícin sekundy pred Bottasom a 509 tisícin pred Hamiltonom. To znamená, že Holanďan v piatok potvrdil pozíciu Red Bullu ako hlavného favorita víkendu.

„Pole position bude mojim cieľom,“ prehlásil Pérez otvorene. „Je skvelé cítiť takúto veľkú podporu z tribún. Sledovať všetkých fanúšikov naokolo, ktorí sú plní entuziazmu a silno ma tlačia vpred. Kedykoľvek auto zastavím v boxoch, tak ich počujem, pritom je dnes len piatok. Som za takúto podporu veľmi vďačný.“

Jeho tímový kolega Max Verstappen bol pred novinármi už tradične veľmi vecný. Holanďanove vyjadrenia sú takou „piatkovou klasikou“ – auto bolo dobré, niečo sa však stále dá vylepšiť, pred sobotou je všetko otvorené, atď.

„Bol to celkom dobrý deň,“ hovorí Verstappen. „Samozrejme, snažil som sa auto v priebehu dňa vylepšiť, aj keď v prvom tréningu bola trať veľmi špinavá, v druhom to už bolo lepšie.“

„Auto funguje celkom dobre. Je tu pár vecí, na ktoré sa treba pozrieť, ale celkovo to bolo dobré.“

Na otázku, či sa to v sobotu ešte zlepší, odpovedal: „To je vždy ťažké povedať. Nie sme nikdy spokojní a stále sa snažíme zlepšiť. Máme z toho dobrý pocit, ale zajtra to musíme zopakovať. Pozrieme sa na viacero vecí, ale bol to pozitívny štart víkendu,“ dodal Max.

Súvisiace články